Distanța socială trebuie menținută, în această perioadă, chiar dacă această obligație induce și… riscuri. De ce? Fiindcă, prin definiție, ”omul este un animal social”… Dan Negru este de părere că această stare de fapt poate să ducă, într-un final, și la ”dereglări psihice mult mai grave”.
”Schimbarea banilor, dispariția cashului, naționalizarea de către stat a marilor bussinesuri și apoi întărirea statului care era oricum slăbit și jigărit sunt teorii dezbătute de toate marile analize financiare mondiale. Franța a anunțat deja oficial că vă naționaliza marile companii dacă vă fi nevoie… E adevărat, lume o luase razna orcium, valorile nu mai existau, banii nu mai aveau valaore, resetul era o chestiune de timp… Dar „omul e un animal social „. A zis-o Aristotel prin anul 300 Î.HR. Lipsa de socializare deprimă, dă boli psihice. „Arestul la domiciliu” a milioane de oameni lipsiți de socializare și închiși în casele lor doar cu gândul la șomajul în care tocmai au intrat vă aduce dereglări psihice mult mai grave…”, mai scrie Dan Negru.
În ultimă instanță, mesajul principal al lui Dan Negru este… pericolul incertitudinii de fiecare zi. Închiși în case și ”fără orizont de așteptare”, oamenii nu pot să fie decât din ce în ce mai triști. Însă, ținând cont de condițiile medicale, nici nu poate exista altă soluție.
”Primul restaurant din lume a apărut în 1765 și s-a numit „Boulanger”. Thomas Boys l-a pictat într-un tablou. Restaurant vine de la la cuvântul „restaurer” adică de la menirea de a-i „restaura„, „revigora” pe cei care intrau că să mănânce și să socializeze. Fără nicio speranță și fără niciun orizont de așteptare , cu „nu știm când” și „nu știm cum” o să fie tot mai greu. Oră după oră…”, a fost mesajul postat, pe pagina sa de socializare, de Dan Negru.