Dan Diaconescu explică unde au greșit polițiștii în cazul Caracal. Poate Alexandra ar mai fi fost în viață
Dan Diaconescu a fost prezent la CANCAN SENZAȚIONAL, într-o nouă ediție specială ( EMISIUNEA POATE FI URMĂRITĂ AICI). Printre numeroasele subiecte abordate, fostul patron OTV a adus în discuție și cazul de la Caracal.
Cazul Caracal, unul dintre cele mai tragice și tulburătoare incidente din România, rămâne în continuare un subiect de interes public, fiindcă a scos la lumină o serie de neajunsuri în reacția autorităților și a ridicat întrebări cu privire la procedurile de intervenție. Gheorghe Dincă, condamnat pentru răpirea și uciderea Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu, se află acum în închisoare la Penitenciarul Craiova, deși continuă să nege faptele, în ciuda mărturiilor și dovezilor care l-au incriminat. În ciuda unei condamnări de 30 de ani, el a contestat eticheta de „monstru”, deși detaliile despre cruzimea actelor sale șochează și astăzi.
Ce declarații a făcut Dan Diaconescu
În contextul acestei tragedii, Dan Diaconescu și Bianca Drăgan au discutat live pe conturile de YouTube și TikTok, despre investigația și mărturiile care au ieșit la iveală în cazul Caracal.
Fostul om de televiziune a oferit o perspectivă critică asupra modului în care s-a desfășurat căutarea Alexandrei, explicând cum orientarea mașinii în cartierul Bold și informațiile transmise de fată ar fi putut ajuta poliția să acționeze mai eficient. Potrivit lui, zona era relativ simplu de investigat, iar folosirea unor metode elementare, precum portavocea sau girofarul, ar fi putut face o diferență.
„Voiam să vă povestesc, de fapt, că fata, având digul pe mâna dreaptă, era elementar că mașina era cu botul… Aa, și fata mai spune „Cred că m-a dus în cartierul Bold”. Cartierul Bold din Caracal este, cum ar veni pe vechi, cartierul Ferentari din București. Adică un cartier mai rău famat, între timp acum e ok. Au trecut mulți ani de când se întâmplau nenorociri acolo.
Dar cartierul Bold este compus dintr-o stradă principală care se cheamă Craiovei și 3 străzi perpendicular, ale căror nume nu contează. Când cineva zice „Cred că sunt în cartierul Bold”, și nu zice „sunt pe șoseaua Craiovei”, înseamnă că e pe una din cele 3 străduțe.
Ca să înțelegeți, vă mai descriu ceva. Un caracalean, când spune că stă pe strada Craiovei, chiar stă pe strada aia. El nu spune că stă în cartierul Bold din cauza faimei rele. Dar unul care stă pe cele 3 străzi perpendiculare, spune că stă în Bold. Când fata a zis asta, poliția trebuia să își dea seama după orientarea botului mașinii că mergea în direcția aia, de vreme ce avea digul pe partea dreaptă.
Digul este cu 100 de metri înainte de începutul cartierului. Nu aveau de făcut decât să meargă pe cele 3 străduțe amărâte ale cartierului, pe care cred că sunt 100 de case în total. Și puteau să meargă cu un girofar, cu o portavoce și să zică „Hei, fata noastră, ne auzi?” Și ea zicea în telefon „Nu, nu vă aud, nene.”
Mai mergeau pe o altă stradă, „Hei, fata noastră, ne auzi?” „Nu, nu vă aud, nene” sau „Da, da, vă aud” și atunci ei staționau cu mașina și căutau într-o casă sau alta. De ce acel polițist nu o fi văzut Taken, de ce nu o fi avut această… Până la mandat, vorbea cu portavocea: „Hei, ești în casă?” Poate ea ieșea la fereastră. În fine, ceea ce se întâmplă în acest caz e cutremurător.”, a spus Dan Diaconescu, la CANCAN SENZAȚIONAL.
Însă, la cinci ani de la tragicul incident, rămân întrebări fără răspuns, iar mulți consideră că acest caz va continua să aibă ecou până când sistemul de intervenție va fi regândit și îmbunătățit.
EMISIUNEA POATE FI URMĂRITĂ AICI
This browser does not support the video element.