Dacian a primit o moștenire și a făcut avere la doar 22 de ani! Leguma banală care i-a umplut conturile de bani
Dacian, un tânăr în vârstă de 22 de ani, a dezvoltat o afacere profitabilă în domeniul agriculturii, în cel mai cunoscut bazin legumicol din Maramureş. Acesta a primit moștenire de la bunicul său un teren și nu a vrut să îl lase în paragină, ci a profitat de din plin de acest cadou. El a ales să planteze o legumă foarte căutată, iar finalul de an i-a adus câștiguri mari.
Mulți oameni încearcă să investească în diferite business-uri pentru a câștiga mai mulți bani. Dacian a ales să dezvolte o afacere în domeniul agriculturii, iar decizia a fost una bună, ținând de profitul pe care l-a scos.
Ce legumă a ales Dacian să planteze
Dacian a reușit să pună pe picioare propria afacere la doar 22 de ani, după ce a primit un teren moștenire de la bunicul său. Acesta face agricultură în cel mai cunoscut bazin legumicol din Maramureş.
Tânărul a ales să planteze ridichi, iar decizia pare să fi fost una inspirată. Până acum, Dacian a investit aproximativ 20.000 de euro în utilaje și panouri fotovoltaice, însă profitul pe care l-a scos la finalul anului este unul pe măsură.
„Mulțumită vremii bune, reușim să mai obținem a doua cultura de ridichi pe acest an. Până în momentul de față am investit 20.000 euro în spații protejate și, în special, în utilaje, panouri fotovoltaice. Prețurile sunt destul de bune datorită cererii de pe piață.”, a spus Dacian, potrivit Observator News.
Deși ne aflăm în plină toamnă, în piețe pare că a venit primăvara. Tarabele sunt pline, pentru a doua oară în acest an, de trufandale. Românii se pot bucura de savoarea vinetelor, gogoșarilor, dovlecilor, dar și cea a ridichilor.
„Este o primăvară târzie acum, este bine. Frumoasă recoltă, verdețuri sunt, spanac, ceapă verde, salată, ridichi.”, a spus o producătoare locală.
Este de precizat că prețurile sunt mai ridicate. Acum, o legătură de ceapă verde costă în piețe 3 lei, iar una de ridichi 4 lei. Totuși, clienții recunosc faptul că producătorii local muncesc din greu pentru a pune pe tarabe legume proaspete.
„Sunt puțin mai ridicate, dar este muncă la ele.”, a spus o clientă din piață.