Dacă ești liber și ajungi la 432 de km de București, te vei întoarce în timp cu 2000 de ani. Locul unic care zace în inima României
România a început să fie tot mai vizitată de străini. Multe locuri din țara noastră sunt trecute pe lista turiștilor, care vin să vadă destinațiile de vis de la noi. Orașele mari, printre care București, Timișoara, Cluj ori Craiova sunt deja cunoscute și de oamenii de peste hotare. Puțini știu însă că există un loc mai puțin celebru pentru cei din străinătate, aflat în inima țării noastre. Este situat în județul Hunedoara, la 432 de km de București!
Tot mai mulți străini trec România pe listă atunci când vor să plece într-o vacanță. Mulți știu orașele mari de la noi din țară, însă puțini au habar că există o localitate veche în inima României. Este vorba despre Sarmizegetusa (Hunedoara), un loc încărcat de multă istorie și peisaje de vis. Toți cei care au trecut măcar o dată pe acolo, au rămas cu povești impresionante de acum 2000 de ani.
CITEȘTE ȘI: ORAȘUL DIN ROMÂNIA UNDE UN APARTAMENT CU DOUĂ CAMERE COSTĂ DOAR 4000 DE EURO. ANUNȚUL A APĂRUT PE OLX
Sarmizegetusa, locul din România unde s-a scris istorie
Are o istorie captivantă și multe secrete pe care turiștii abia așteaptă să le afle. Sarmizegetusa a fost ani buni locul unor vestigii arheologice importante. Românii au vizitat locul de multe ori, captivați de istoria pe care o ascunde. Se numără printre așezările din țara noastră, unde domină o întreagă poveste.
A fost locul unde s-au întâmplat mai multe bătălii, iar cu timpul au rămas doar ruinele. A fost distrusă din cauza populației migratoare, iar o parte din comorile pe care le ascundea, au fost furate. Sigur că, de-a lungul anilor au fost găsite tot felul de comori, care le sunt prezentate astăzi turiștilor.
Au trecut mai bine de două secole de la primele descoperiri făcute în locul unde au rămas astăzi doar ruinele. Se poate observa acolo și o bucată din Podul lui Traian, unde s-a marcat atâta istorie. Sunt mii de case ridicate în zona respectivă, iar comuna nu duce lipsă de oameni care vin să vadă ce a mai rămas din cetate. Circa 1000 de oameni își duc acum traiul în localitate.
Sarmizegetusa Regia a fost capitala și cel mai important centru militar, religios și politic al statului dac înainte de războaiele cu Imperiul Roman. După ce Dacia a fost cucerit și s-a ajuns la înglobarea ei în Imperiul Roman, capitala a fost la Ulpia Traiana (Sarmizegetusa). Se află la 40 km de Sarmizegetusa Regia, capitala anterioară a regatului dac. Colonia Ulpia Traiana a fost întemeiată după cucerirea acestuia de către împăratul Traian, între anii 108–110.