Daca iti doresti sa ai o viata sanatoasa trebuie sa incepi cu alimentatia ta. Inainte de Paste se tine post, dar daca nu poti sa-l tii ce preparate alegi ca sa-ti mentii tonusul? Specialistul CANCAN ne recomanda retete simple care sa ne pastreze in forma
Chef Gabriela Simion, una dintre cele mai frumaose concurente de la MasterChef, ne recomanda cateva preparate foarte usor de facut, dar care in acelasi timp ne pastreaza corpul in forma optima.
Talentata bucatareasa ne explica ce trebuie sa mancam, ca sa fim mereu plini de energie, iar corpul sa nu duca lipsa de vitamine. Placinta cu peste si biscuiti cu musli, doua retete rapide care iti vor face viata cu siguranta mai buna.
Placinta cu branza si peste
Pentru acest preparat vom avea nevoie de 350 gr file peste dezosat, 350 gr legume (pastai fasole verde, mazare, morcovi, cartofi si rosii cherry), 200 gr branza tare sau cascaval ras, 50 gr unt, doua lingurite faina, doua lingurite pesmet, doua lingurite mustar Dijon, 300 ml lapte, rozmarin, busuioc, patrunjel si o bucata folie aliminiu.
“Toate ingredientele se cantaresc si se pastreaza la temperatura camerei pentru circa 15 minute inainte de utilizare. Cuptorul se preincalzeste inaintea utilizari pentru circa15 minute la 240 grade Celsius. Intr-o oala se fierb cartofii si morcovii care au fost spalati, curatati si taiati in prealabil. Intr-o tigaie se pune pestele taiat bucatele micute impreuna cu laptele, faina si mustarul. Se fierb pana la momentul in care devin un sos gros”, a explicat specialistul CANCAN.ro, Gabriela Simion.
Se unge cu unt un vas inalt rezistent la coacere si se pun in straturi pastaile de fasole verde, mazarea branza rasa, pestele preparat, morcovii, cartofii pasati iar la final un strat gros de branza si pesmetul. Vasul se acopera cu o bucata de folie aluminiu si se coace acoperit timp de 30 minute. Se indeparteaza folia si se mai coace pana la rumenire aurie. Placinta se serveste calda cu salata si verdeata proaspat taiata.
Biscuiti cu musli
Pentru aceasta reteta minunata vom avea nevoie de 100 gr unt, 100 gr zahar brun, 300 gr musli cu fructe (stafide, coacaze, merisoare), o bucata hartie de prajitura si o tigaie ceramic. Toate ingredientele se cantaresc si se pastreaza la temperatura camerei pentru aproximativ 15 minute inainte de utilizare. Cuptorul se preincalzeste inaintea utilizari pentru circa15 minute la 170 grade Celsius.
––––––––––––––––––––––––––––
CITESTE SI
––––––––––––––––––––––––––––-
Intr-o tigaie ceramica se pun untul si zaharul la incalzit pana se topeste zaharul. Compozitia se adauga intr-un bol peste musli si se amesteca pana cce devin imbibati in mixul de unt si zahar. Se lasa la racit aproximativ cinci minute. “Intr-o tava de prajituri se adauga o bucata hartie de prajituri si se unge cu unt. Compozitia se imparte cu o lingura si se aranjeaza in tava in forme rotunde mari. Biscuitii se coc pentru circa15 minute sau pana devin rumeni. Dupa ce au fost scosi din cuptor se lasa la racit, dupa care pot sa fie scosi de pe hartie cu o spatula de plastic”, a spus Gabriela Simion. (Alex Saulea)