Dacă ai 7000 de lire, poți să îți cumperi casă în Scoția. Localitatea cu doar 4 locuitori are un trecut aparte și un prezent dezolant
O localitate din Scoția a rămas cu doar 4 locuitori. Zona are un trecut aparte și un prezent dezolant. Totuși, dacă vrei să îți cumperi o casă acolo, trebuie să scoți din buzunar doar 7000 de lire sterline.
Denumită și „Cernobîl din Scoția”, în anul 1920, localitatea era una înfloritoare pentru că mulți oameni munceau pe șantierul naval. Din păcate, astăzi a ajuns o epavă. Zona arată ca după război, cu blocuri părăsite și case dărâmate. Doar 4 oameni mai locuiesc acolo, iar instituțiile importante au fost închise.
Citește și: UN NOU HOTEL DE 5 STELE ÎN BUCUREȘTI! VA FI DE UN LUX ORBITOR, O FAMILIE CELEBRĂ ÎȘI ADUCE BANII ÎN ROMÂNIA
Localitatea din Scoția cu doar 4 locuitori, unde o casă costă 7000 de lire
Potrivit unui anunț de vânzare, îți poți cumpăra casă în Scoția cu 7000 de lire, doar că locația nu este tocmai una prietenoasă. Oamenii au abandonat complexul de locuințe din The Clune Park, în Port Glasgow, iar Inverclyde a ajuns un oraș-fantomă, cu doar 4 locuitori.
„Sunt doar patru dintre noi acum. Văd un bărbat la capătul moșiei care își plimbă câinele, dar cam atât”, a spus Marshall Craig, unul dintre locuitorii orașului, potrivit The Sun.
În ciudat înfățișării stranii a localității, bărbatul a adăugat că nu are în plan să părăsească zona pentru că se simte ca acasă.
„Aici se întâmplă o mulțime de lucruri periculoase”
Steve Ronin și Kyle Urbex de la Urban Explorer au realizat un documentar despre The Clune Park. Cei doi au vizitat localitatea din Scoția și au rămas uimiți atunci când au văzut cum arată zona. Cele 430 de apartamente au rămas goale, iar unii proprietarii nu și-au luat lucrurile din locuințe.
„Unul dintre lucrurile care m-au frapat cel mai mult a fost că majoritatea blocurilor sunt abandonate și părăsite, dar unii oameni încă locuiesc acolo. Unele apartamente încă mai aveau o mulțime de bunuri în ele, ca și cum cineva ar fi ieșit pentru o zi și nu s-ar fi mai întors.
În afara apartamentelor, este surprinzător să vezi oameni care continuă să-și desfășoare viața normal și intră în case de lângă moșie, când 80% din aceasta este abandonată. Într-un fel, este trist să vezi ceea ce a fost cândva o comunitate înfloritoare, unde toată lumea se cunoștea, toate căzând în sine într-o stare de paragină”, a povestit Kyle Urbex.
Colegul său a susținut că oamenii care au mai rămas în zona părăsită nu vor ca The Clune Park să fie cunoscut. Mai mult, acesta a remarcat că se întâmplă lucruri periculoase în localitatea scoțiană.
„Locuitorii chiar nu vor ca acest loc să fie bine cunoscut. Ei vor să mențină pacea și liniștea și nu vor să apară la știri. Aici se întâmplă o mulțime de lucruri periculoase. Zona a fost afectată de incendii.”, a explicat Steve Ronin.
În plus, acesta a adăugat că magazinele, biserica și o școala au fost închise.