Da-i sa manance cirese si va creste sanatos!

De: Cancan
Publicat: 30/06/2010 | 00:00

Ii cresc imunitatea! Inca mai suntem in sezonul cireselor si este bine sa profiti din plin de efectele adjuvante pe care le au in imbunatatirea starii de sanatate a prichindelului tau. Fructele care tocmai s-au copt in aceasta luna ii ofera copilului un adevarat arsenal de vitamine si saruri minerale care ii cresc imunitatea si il ajuta sa se dezvolte armonios si sanatos. Bogate in vitaminele A, B1, B2, B6, C si E, precum si in calciu, magneziu, potasiu, fier, cupru, fosfor, zinc si sulf, ciresele fac deliciul oricarei gustari a celui mic. Ii alunga starea de oboseala! Micutele fructe rosii, carnoase si dulci il ajuta sa previna anemia, deficientele de crestere, problemele de rinichi, bila si ficat si ii alunga starea de oboseala. „Ciresele sunt mult mai bune atunci cand sunt mai coapte, deoarece cantitatea de vitamine se mareste. Aceste fructe sunt si o sursa importanta de apa vegetala, importanta in curatarea organismului”, spune dr. Viorel Tiberiu Mogos, medic specialist in diabet, nutritie si boli metabolice in cadrul Institutului „N. Paulescu” din Capitala. Ii imbunatatesc vederea! De asemenea, un pumn de cirese consumat intre micul dejun si masa de pranz ii regleaza copilului functiile aparatului digestiv. In plus, specialistii spun ca aceste fructe au capacitatea de a imbunatati acuitatea vizuala si ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Nu-i da astfel de fructe daca prezinta tulburari de tranzit intestinal in sensul eliminarii scaunelor apoase si foarte frecvente. Sfat: Stii cum le alegi? Fii atenta insa sa-l alimentezi numai cu fructe de calitate. Tine cont de aspectul cireselor atunci cand vrei sa le cumperi! Cele mai bune fructe sunt cele care au cozi, sunt frumoase, carnoase, coapte bine si tari. Daca ciresele se incadreaza in categoria fructelor lui preferate, poti sa-i faci si o prajitura. Prajitura cu cirese, desertul preferat al prichindelului Ingrediente: – 1 kg de cirese; – 6 oua; – zahar pudra; – 250 gr de faina; – un plic de zahar vanilat; – 250 gr de smantana; – 250 gr de zahar. Mod de preparare: Amesteca bine zaharul cu galbenusurile, apoi adauga smantana si freaca bine toate aceste ingrediente. Adauga treptat albusurile batute spuma, zaharul vanilat, faina si bicarbonatul dizolvat in zeama de lamaie. Nu uita sa speli ciresele inainte sa le adaugi in compozitie! Apoi taie fructele in jumatate si scoatele samburii! Separat, unge o tava cu unt sau ulei si adauga amestecul obtinut. Pune si ciresele si baga tava cu prajitura in cuptor. Cand este gata, presara putin zahar pudra si taie prajitura dupa bunul tau plac, in dreptunghiuri, patrate sau romburi. Micutul tau va fi foarte incantat. Pofta buna!