Coronavirus în SUA. Morții sunt depozitați în camioane frigorifice. Un voluntar de la o morgă din New York a rupt tăcerea: „Din păcate…”
Decesele cauzate de coronavirus în SUA au atins luni 80.000. Aproape jumătate și-au pierdut viața în New Jersey și New York, epicentrul pandemiei din Statele Unite. Haosul este și mai mare cu cât în New York nu mai este loc la morgă, iar multe cadavre nu sunt revendicate de nimeni, iar autoritățile ezită pentru moment să-i înmormânteze fără acordul unei rude.
Cadavrele au ajuns, astfel, să fie depozitate în camioane frigorifice și duse într-o parcare din Brooklyn. Ulterior, dacă cineva le revendică, sunt preluate de companiile de pompe funebre, anunță digi24.ro.
Cei care au ca sarcină să aibă grijă de cadavre trăiesc cu adevărat un coșmar. Erik Frampton, voluntar la o morgă din New York, a povestit prin ce este nevoit să treacă.
BILANȚ NEGRU. Numărul deceselor la pacienții bolnavi de COVID-19 a ajuns la 80.000 în SUA
“Lucram de trei zile într-un container și cu o zi înainte ne fusese livrat unul nou, plin până la refuz. Din păcate, unul dintre rafturi s-a rupt, cred că șase cadavre s-au prăbușit unele peste altele.
Tratez fiecare caz cu respectul cuvenit, gândindu-mă la oamenii care cunoșteau acel om, la cei care încearcă să afle soarta lui. Cine nu a reușit să-l vadă în izolare, înainte de a fi conectat la un ventilator și de a nu mai putea vorbi cu nimeni? Cine sunt cei care vor să știe unde e această persoană acum?
Nu mă întristez când mă ocup de aceste cazuri, probabil dacă aș face-o, n-aș fi în stare să-mi îndeplinesc responsabilitățile, dar mă gândesc constant la cei care își caută persoanele dragi”, a povestit bărbatul.
80.000 de decese în SUA, cauzate de coronavirus
SUA este cel mai afectat stat la nivel global în ceea ce privește infectarea și numărul deceselor de COVID-19. Luni a fost atins pragul de 80.000 de decese, la peste 1.3 milioane de cazuri.
Pe un panou din New York a fost instalat recent “Trump Death Clock” (n.r. “Ceasul Morților lui Trump”), un dispozitiv luminos care indică numărul victimelor de pe teritoriul țării care ar fi putut fi evitate în cazul în care președintele SUA ar fi acționat mai din timp în lupta cu pandemia.