Cele mai puternice seisme din zona Vrancea, care s-au soldat și cu pierderi de vieţi omeneşti, s-au înregistrat la 26 noiembrie 1802, 10 noiembrie 1940 (a avut adâncimea focarului de 122 km şi magnitudinea de 7,4 pe scara Richter) şi 4 martie 1977 (adâncimea focarului fiind de 93 km şi magnitudinea de 7,2 pe scara Richter).
Cutremur în România, în această după-amiază. Unde s-a înregistrat și ce magnitudine a avut
În România, în această după-amiază a avut loc un cutremur în zona seismică Vrancea. Acesta a înregistrat o magnitudine de 3,3 grade pe scara Richter și s-a produs la 90 de kilometri adâncime, potrivit informațiilor oferite de INSP.
INSP informează că în zona seismică Vrancea s-a produs, în această după-amiază, un cutremur cu magnitudine de 3,3 grade pe scara Richter.
Seismul s-a produs la o adâncime de 90 de kilometri și a fost resimțit în mai multe orașe, după cum mai informează specialiștii.
Astfel, seismul a avut loc la 80 km E de Brașov, la 95 km S de Bacău, la 99 km NE de Ploiești, la 15 km V de Galați, la 150 km N de București, la 169 km NE de Pitești, informează INSP. În zona Vrancea, în ultima săptămână au avut loc 3 cutremure.
La sfârșitul lunii iunie, un val de cutremure a fost înregistrat într-un interval de aproape 12 de ore, în România. Nu mai puţin de cinci seisme de intensitate redusă s-au produs pe 25 iunie, de la ora 17 şi până vineri dimineaţă, la ora 5, informează Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).
Cutremur în România. Cel mai mare, 5,8 pe Richter
În anul 2018, în data de 28 octombrie, a avut loc în România, în judeţul Buzău, un cutremur de 5,8 pe Richter, mişcarea tectonică fiind, de asemenea, resimţită şi în Capitală. A fost cel mai mare cutremur de pe teritoriul României în ultimii ani.