Curiozităţi despre pisici. 10 lucruri pe care trebuie să le ştii

De: Cancan
Publicat: 29/08/2017 | 17:27
Printre curiozităţi despre pisici există legende care spun că în Egiptul Antic, atunci când murea o pisică a unei familii, toată familia îşi rădea sprâncenele în semn de respect şi doliu. Dacă se întâmpla să ia foc casa, pisica trebuia salvată prima, înainte de mistuirea flăcărilor cu apă. 
 
Tot de pe lista de curiozităţi despre pisici trebuie să ştiţi că o femelă, în mod normal, naşte cam de două ori pe an între 1 şi 8 pui. Atunci când cad, pisicile îşi rotesc mai întâi capul, apoi îşi răsucesc şira spinării, aliniează picioarele şi îşi arcuiesc spatele pentru a minimiza impactul.    
 
Cea mai mare rasă de pisici domestice este Ragdoll, iar cea mai mică este Singapura. O pisică domestică trăieşte în medie aproximativ 15 ani, iar cele care trăiesc pe străzi trăiesc în medie în jur de 5 ani. 

Curiozităţi despre pisici. Puii văd după cinci zile

Pisicile se pot împerechea cu mai mulţi motani, iar după o perioadă de gestaţie de 64 – 67 de zile, nasc pisoi cu taţi diferiţi. Pisicile nu pot supraveţui doar cu mâncare vegetariană şi nu e bine să le daţi hrană pentru câini pentru că au nevoie de aproximativ cinci ori mai multe calorii decât un câine. Dorm aproximativ 16 ore pe zi şi sunt mai active pe timpul noţii.    
 
Pisicile văd mai bine decât oamenii pentru că au nevoie de o şesime din cantitatea de lumină necesară pentru a vedea foarte clar. Însă puii nou născuţi nu văd şi nici au auzul dezvoltat. Încep să vadă abia după cinci zile, iar mersul şi-l dezvoltă abia după 20 de zile.   

Curiozităţi despre pisici. Ce rol important au mustăţile

Blana unei pisici are 150.000 de fire de păr pe centimetrul pătrat pe spate şi 300.000 de fire de păr pe centimetrul pătrat pe burtă. Ca şi oamenii, pisicile pot fi dreptace sau stângace, ele prezentând o preferinţă aparte pentru una din lăbuţe.
 
Pisicile se freacă de oameni pentru a le impregna propriul miros şi practic, pentru a-i marca. Prin această modalitate, pisicile pisicile vor avea impresia că toţi cei care miros la fel care ele, le aparţin. Mustăţile se mai numesc vibrissae sau „păr tactil”, pentru că le ajută să se orienteze în spaţiu. Culoarea ochilor pisicii se pot schimba cu cât înaintează în vârstă.  
 
De asemenea, în ceea ce priveşte igiena, trebuie să mai ştiţi că pisicile îşi petrece aproximativ 30% din timp pentru a se îngriji. Papilele de pe limba aspră a pisicilor formează un fel de perie care le descâlceşte blana. De cele mai multe ori pisicile torc atunci când sunt fericite, însă situaţii şi când pisicile torc pentru că au dureri şi astfel încearcă să anihileze această stare.