Cumpărături pe încredere, noua modă care inundă piața vânzărilor din România. Tot mai mulți oameni încep să ia marfă “pe caiet”

Publicat: 04/02/2024 | 23:40
O nouă metodă de cumpărături/ Sursa foto 1: Arhivă CANCAN/ Foto 2: Pixabay

Noua modă pe piața vânzărilor din România îți dă voie să faci cumpărături pe încredere. Tot mai mulți oameni încep să ia marfă „pe caiet”. Metoda poartă și un nume, iar multe magazine au adoptat-o deja.

Moda se întoarce! La începutul anilor 2000, mulți români cumpărau produse „pe caiet”. Mai exact, luau ce aveau nevoie și aduceau banii atunci când puteau, de regulă în ziua salariului. Ei bine, această metodă revine la noi în țară, dar sub denumirea de „buy now, pay later”, în română traducându-se „cumperi acum, plătești mai târziu”.

Citește și: ÎNCEPE NEBUNIA LA LIDL, ÎN SĂPTĂMÂNA 5-11 FEBRUARIE. SUPER-PREȚURI LA ZECI DE PRODUSE, DAR O SĂ VEZI ȘI CEVA LA CARE NU TE-AI GÂNDIT

Cumpărături „pe caiet” – noua modă în România

Metoda „Buy now, pay later” a devenit populară și în România. Unele magazine sunt tentate să apele la această tehnică pentru a atrage clienți noi au chiar pentru a nu-i pierde pe cei vechi. Românii sunt încântați de această idee de a achiziționa un produs oricând își doresc, având posibilitatea să în achite ulterior. Astfel pot renunța și la cardurile de cumpărături.

Metoda a fost adoptată, în special, de magazinele care pun la vânzare produse cu o valoare destul de mare. De obicei, oamenii aleg să cumpere, prin această practică, electrocasnice. În cazul lor, serviciul este unul avantajos pentru că prețurile sunt destul de mari.

Procedura se poate face pe pagina oficială a comerciantului, însă în unele cazuri, există și condiții. Clienții eligibili pentru a beneficia de metoda „Buy now, pay later” sunt aleși în funcție de venit, dar și de suma cheltuită în magazin. Mai exact, doritorii trebuie să încaseze un salariu lunar constant. De asemenea, sunt nevoiți să se asigure că au în coșul de cumpărături produse în valoare de minim 2.000 de lei. Acest plafon este stabilit de fiecare comerciant în parte.

Specialiștii în finanțe susțin că, de cele mai multe ori, la metoda „Buy now, pay later” apelează cei care nu au un venit prea mare sau cei care nu dețin un card de cumpărături și nici nu doresc să aplice pentru unul.

Totuși, românii trebuie să fie atenți pentru că în spatele acestei practici se ascunde și o capcană. Unii clienți cumpără produse pe care, de fapt, nu și le permit, iar apoi ajung în situația în care nu le mai pot achita.

Citește și: ANUNȚ IMPORTANT DE LA ING, CARE SE APLICĂ LA TOATE BĂNCILE DIN ROMÂNIA. CE TREBUIE SĂ FACI SĂ NU RĂMÂI FĂRĂ CONTUL BANCAR