După ce oamenii au aflat cum va fi vremea de Crăciun, turiștii care au ales zonele montane pentru a petrece noaptea trecerii dintre ani sunt curioși să știe dacă se vor putea bucura de zăpadă.
Gabriela Bancilă, director Meteorologie Operațională în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a spus cum va fi vremea de Revelion.
Specialistul a punctat faptul că în noaptea trecerii dintre ani, turiștii din stațiunile montane se vor putea bucura de zăpadă, însă în celelalte regiuni din România nu sunt șanse de ninsoare.
„În zona Bran, stratul de zăpadă nu va fi unul consistent pentru că nu există în momentul de față.
Este posibil ca ninsorile care își vor face apariția în 26-27 decembrie să se mențină pe alocuri și în perioada Revelionului. Totuși, trebuie să știți că după acest episod cu scăderea temperaturilor și transformarea precipitațiilor în lapoviță, vom asista la o creștere a temperaturilor – mă refer la zilele de 28, 29, 30, care cel mai probabil vor fi caracterizate de un regim termic cu temperaturi de la 6 la 12-14 grade. Nu sunt temperaturi în zona de câmpie care să mențină foarte mult acest strat de zăpadă”, a spus Gabriela Băncilă.
„În Bucovina o să ningă puțin la noapte și mâine dimineață, iar după aceea începe să plouă. În perioada 24-25, acolo o să plouă. Tot sistemul care intră în ajunul Crăciunului o să aibă tendința să coboare spre regiunile sudice”, a completat Gabriela Băncilă.
Specialistul a mai mărturisit că de Crăciun, în regiunile montane vor cădea averse sub formă de ploaie, care se vor transforma, în cele din urmă, în ninsoare.
„Ca o concluzie, până la sfârșitul anului vor fi variații foarte mari. Vom trece de la ploaie la ninsoare, iar apoi la ploaie. Singura constantă este că la munte, în zonele mai înalte, vor predomina ninsorile. Nu excludem faptul că în stațiunile montane situate în jurul a 1400, 1200 m, mai întâi să plouă, după aceea să ningă și spre Revelion iar să ningă. Sunt variații foarte mari”, a încheiat Gabriela Băncilă la interviurile DC News.