O înregistrare cu președintele Nicolas Maduro i-a scandalizat pe venezueleni când l-au văzut savurând bucăți de carne suculente, într-un restaurant de lux din istanbul, în timp ce țara lui se confruntă cu o foamete fără precedent. Oamenii au ajuns să mănânce șobolani ca să supraviețuiască!
“Te întâlneşti cu asta o singură dată în viaţă”, declara încântat Nicolas Maduro, în timp ce bucătarul-şef turc Nusret Gokce – supranumit “Salt Bae” – decupa bucăţi de carne într-unul dintre restaurantele sale, frecventat de celebrităţi precum Leonardo Di Caprio sau Cristiano Ronaldo.
“Ne revedem în curând la Caracas. Mulţumesc”, a declarat apoi Nicolas Maduro, luându-şi rămas bun de la Salt Bae.
În alte înregistrări video, postate pe reţelele de socializare şi devenite virale, Maduro fumează un trabuc. “Să mănânci carne şi să fumezi trabuc (…) cu dolari care lipsesc pentru cumpărarea de medicamente şi hrană: PREŞEDINTELE OAMENILOR MUNCII”, a denunţat disidentul Nicmer Evans, într-o aluzie la penuriile de produse de primă necesitate în Venezuela.
Potrivit unui studiu realizat de principalele universităţi din Venezuela, 60% dintre locuitorii acestei ţări au pierdut în medie 11 kilograme, din cauza regimului alimentar sărac în proteine.
Țara traversează cea mai gravă criză economică din istoria recentă. Magazinele sunt goale, iar produsele – acolo udne se mai găsesc- sunt inaccesibile pentru oamenii de rând.
Mulți venezueleni au recunoscut că au ajuns să mănânce șobolani ca să supraviețuiască în fața foametei.
https://youtu.be/OJyydT4hHb4