Jean de la Craiova este unul dintre cei mai cunoscuți maneliști din țară. Acesta a reușit să ajungă în topul preferințelor românilor și a rămas acolo mult vreme. Însă puțin știu cum a început cariera muzicală a artistului și de unde a moștenit talentul.
Invitat în cadrul unei emisiuni de televiziune, Jean de la Craiova a mărturisit că nu a avut o copilărie prea ușoară și a început să muncească de mic. Acesta s-a zbătut mult pentru a câștiga câțiva lei, însă atunci când și-a descoperit pasiunea pentru muzică lucrurile au început să meargă mai ușor. (CITEȘTE ȘI: DE UNDE PROVINE NUMELE LUI JEAN DE LA CRAIOVA ŞI CUM ÎL CHEAMĂ, DE FAPT? MANELISTUL NU ARE NICIO LEGĂTURĂ CU ORAŞUL)
Jean de la Craiova a declarat că talentul muzical l-a moștenit de la bunicul său. Bărbatul era romanțier, iar artistul îl asculta adesea, dezvoltându-și pasiunea pentru muzică. Însă chiar dacă avea un exemplu în familie, manelistul nu s-a gândit din prima să urmeze și el aceeași direcție.
„Da, cred că de la bunicul. Sângele apă nu se face. Tataie, Dumnezeu să îl odihnească, era romanțier, îl urmăream cu foarte mare atenție când înregistra la casetă romanțe. Am rămas uimit, eram mic. Îl ascultam cu drag. ”, a declarat Jean de la Craiova, în cadrul unei emisiuni de televiziune.
Jean de la Craiova a mai dezvăluit că primii lui pași în cariera muzicală au venit într-un mod neobișnuit. Mai exact, pe vreme când merge în vacanță la țară, artistul muncea cu ziua la o fermă, iar șeful echipei de acolo era și lăutar. Bărbatul cânta la nunți împreună cu trupa lui, iar într-o zi au avut nevoie de un om în plus.
Solistul formației era bolnav, așa că Jean de la Craiova a renunțat la munca la fermă și i-a luat locul pentru o zi. După această primă zi au urmat și altele, iar manelistul și-a dat seama că asta este calea pe care trebuie să o urmeze.
„Când mergeam în vacanță la țară, după ce am început să ascult romanțe, m-am angajat la fermă, acolo lucram în vacanță. Venea dimineața la 5 și te lua vagonul, tractorul și ne dădea 20 de lei pe zi. Și dădeai cu sapa la porumb. (…)
Șeful de echipă de acolo cânta la nunți, era lăutar. Aici a pornit toată treaba. Și avea un acordeon verde, mic și cânta. (…) Și el cânta acolo și solistul lui, care era bolnav, nu putea să meargă sâmbătă și m-a luat pe mine la cântare.”, a mai spus Jean de la Craiova.