Simularea Bacalaureatului 2019 a început azi cu proba la Limba Română. Află pe CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România bareme și subiecte la simularea bacalaureatului, conform edu.ro.
CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România va publica subiectele și baremele de corectare la simularea de la Limba Română, pentru elevii de clasa a XII-a, îndată ce vor apărea pe subiecte.edu.ro.
Conform calendarului la simulare Bac 2019, probele continuă marți, 19 martie, cu proba la Limba Maternă, miercuri, 20 martie cu proba obligatorie a profilului, respectiv matematică (pentru cei de profil real), și istorie, (pentru elevii cu profil umanist). Ultima probă de la simulare, cea la alegerea profilului și specializării, va fi susținută doar de elevii clasei a XII-a, joi, 21 martie 2019. Rezultatele sunt afișate pe data de 29 martie 2019.
(Citește și ELEVII ÎNCEP SIMULAREA PENTRU BACALAUREAT 2019 CU PROBA LA LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ)
Conform calendarului Ministerului Educației, la simularea de la Limba și Literatura Română pentru elevii clasei a XI-a va fi exceptată o anumită parte a materiei, astfel că elevii NU vor avea de pregătit următoarele capitole:
– reguli ale monologului, reguli și tehnici de construire a dialogului, stiluri funcționale adecvate situației de comunicare, rolul elementelor verbale, paraverbale și nonverbale în comunicarea orală;
– textul dramatic postbelic;
– limbajul literaturii, limbajul cinematografic, limbajul picturii, limbajul muzicii;
– simbolismul, prelungiri ale romantismului şi clasicismului, perioada interbelică, perioada postbelică;
– interpretări și judecăți de valoare exprimate în critica și în istoria literară;
– autorii canonici: G. Bacovia, Lucian Blaga, Tudor Arghezi, Ion Barbu, Camil Petrescu, Liviu Rebreanu, G. Călinescu, E. Lovinescu, Marin Preda, Nichita Stănescu, Marin Sorescu
Citește și: SIMULARE BACALAUREAT 2019. CÂND ÎNCEP PROBELE
Conform programei anunțate pentru elevii clasei a XII-a, de la simularea de luni, 18 martie, la Limba și și Literatura Română, sunt exceptate următoarele capitole:
– reguli ale monologului, reguli şi tehnici de construire a dialogului, stiluri funcționale adecvate situației de comunicare, rolul elementelor verbale, paraverbale şi nonverbale în comunicarea orală;
– textul dramatic postbelic;
– limbajul literaturii, limbajul cinematografic, limbajul picturii, limbajul muzicii;
– perioada postbelică;
– autorii canonici: Marin Preda, Nichita Stănescu, Marin Sorescu.
Citește și: SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2019. EXEMPLU DE CERERE PENTRU TRECEREA NOTELOR ÎN CATALOG
Testările la simulare încep la ora 9:00 și vor dura 3 ore, similar examenului propriu-zis. Sunt exceptate anumite materii, atât pentru elevii de a-XI-a, cât și pentru cei de a XII-a. La simulare sunt așteptați, în total, 300.000 de elevi de clasele a XI-a și a XII-a.
Subiectele de la simularea Bacalaureatului 2019 sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE), instituția din subordinea Ministerului Educației care creează subiectele pentru toate examenele naționale. CNEE precizează într-un comunicat remis Edupedu.ro că subiectele sunt asemănătoare modelelor publicate pe subiecte.edu.ro.