Un număr de 600 de angajați ai Spitalului Județean de Urgență Slatina, printre care 100 de medici, se bucură în aceste zile de concediu sau zile libere. Aceștia se vor putea odihni pentru a fi pregătiți de perioada critică anunțată. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă toate detaliile. (VEZI AICI: România, la un pas de Scenariul 4)
Pentru că numărul de internări a fost limitat la minimum posibil, conform ordinelor primite de la Ministerul Sănătății, conducerea Spitalului Județean de Urgență Slatina a aprobat efectuarea zilelor de concediu de odihnă în cazul a sute de angajați. Este vorba de aproximativ 600, din cei aproape 1.400 medici, asistenți, infirmieri, brancardieri și îngrijitori din cadrul spitalului slătinean. Cei mai mulți dintre ei aveau concedii neefectuate sau ore suplimentare necompensate cu zile libere, din cauza deficitului de personal, chiar și din 2018.
„Este liniștea dinaintea furtunii, suntem cu toții conștienți, concediile nefiind însă o perioadă lipsită de griji, pentru că au fost informați că pot fi rechemați la lucru în orice moment, dacă situația o impune. La nivelul fiecărei secții medicale, activitatea a fost organizată astfel încât să se formeze echipe stabile de lucru, totul ca o măsură suplimentară de precauție pentru posibilele cazuri în care se intră în contact cu pacienți purtători ai coronavirusului, nedepistați”, a spus un medic.
„De asemenea, în cursul zilei de astăzi, prefectul județului Olt, împreună cu autoritățile implicate din cadrul Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției (C.J.C.C.I.), în urma analizării fluxului de cetățeni care sosesc din țările afectate de COVID -19, în județul nostru, a depus eforturi în identificarea a noi spații de carantinare instituționalizată. Astfel, de la un număr de 160 de locuri, județul Olt dispune, la acest moment, de 263 locuri de carantinare. (NU RATA: Cum e posibil? Un film din 2011 a prevăzut în totalitate pandemia de coronavirus din 2020)
Având în vedere numărul ridicat de persoane care intră pe teritoriul României din zonele afectate de COVID-19, cu domiciliul în județul Olt, și pentru care trebuie asigurată carantinarea instituționalizată în județul de domiciliu, solicităm autorităților locale să identifice noi spații de carantinare, așa cum stipulează prevederile art. 1, alin. (2) din H.G. nr. 201/2020, potrivit căruia «(…) autoritățile administrației publice locale au obligația de a asigura spații special amenajate pentru carantină (…)».
COVID 19. Risc de contaminare în masă la Spitalului Județean de Urgență Ploiești!
Asigurăm cetățenii județului Olt de întreaga implicare în gestionarea acestei situații și facem, din nou, apel la aceștia să respecte întocmai recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare”, au declarat reprezentanţii Prefecturii Olt.
Numărul total de persoane aflate în monitorizarea DSP Olt, de la începutul perioadei de supraveghere, este de 3.136 persoane. Numărul persoanelor izolate la domiciliu se ridică la 2.171, în timp ce numărul persoanelor ieșite din autoizolare este de 965. Numărul persoane carantinate în Olt este 133.
Numărul persoanele infectate cu COVID-19 a ajuns, luni, la 1.952, România fiind la un pas de intrarea în Scenariul 4 al epidemiei de coronavirus, care presupune infectarea a peste 2.000 de oameni.
„Până astăzi, 30 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.952 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.952 de persoane confirmate pozitiv, 180 au fost declarate vindecate și externate (55 la Timișoara, 85 la București, 19 la Iași, 7 la Craiova, 11 la Constanța și 3 la Cluj).
Totodată, până acum, 44 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timișoara, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Ialomița și Satu Mare, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 192 noi cazuri de îmbolnăvire. (VEZI AICI: Cât rezistă, de fapt, coronavirusul pe diferite obiecte)
Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 1 și 90 de ani. La ATI, în acest moment, sunt internați 53 de pacienți, dintre care 33 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 9.464 de persoane. Alte 124.235 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 23.103 de teste, din care peste 1.500 în unități medicale private„, a transmis, luni, Grupul de Comunicare Strategică.
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)