Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a inaugurat, în cursul zilei de miercuri, proiectul-pilot în care autobuzele de pe trei linii intens circulate (135, 182 și 330) vor putea circula pe linia de tramvai.
Conform informațiilor oferite de Gabriela Firea, acest proiect-pilot reprezintă o primă etapă a unei acțiuni care are ca scop fluidizarea traficului din București, dar și o premieră absolută.
Citește și: Gabriela Firea recondiționează autobuzele vechi! În ce vrea să le transforme edilul-șef al Bucureștiului
„Premieră în traficul bucureștean! De azi inauguram banda unică mult-așteptată! Aceasta este amenajată pe liniile de tramvai, unde de dimineață circulă și autobuzele. Azi inauguram prima etapă a acestei acțiuni importante pentru fluidizarea traficului”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de socializare.
Primarul general al Capitalei spune că proiectul-pilot se află în lucru de mai bine de doi ani de zile, numai că nu a fost posibilă punerea sa în practică din cauză că au fost necesare modificări la Codul Rutier.
Gabriela Firea crede că toate liniile de tramvai vor putea fi folosite, în curând, și de autobuze. „Începând de azi autobuzele pot să circule direct pe culoarul unic realizat de linia de tramvai, preexistent deja.
Este un proiect la care lucrăm de doi ani de zile, pentru că acest lucru nu a fost posibil până acum, deoarece au fost necesare modificări la Codul Rutier. Acum autobuzele pot circula legal, făr niciun fel de problemă, pe linia de tramvai. Ne-am dori ca într-o perioadă foarte scurtă toată linia de tramvai să poată fi folosită și pentru autobuze”, a declarat Gabriela Firea, potrivit Mediafax.
Gabriela Firea a mai că proiectul pilot se desfășoară pe inelul central al Capitalei, iar călătorii vor ajunge la destinație mult mai repede. În același timp, stațiile fiind comune, călătorii pot să schimbe, ușor, tramvaiul cu autobuzul.
Nu rata: Gabriela Firea a luat decizia: îngheață taxele! S-a întâlnit cu reprezentanții HORECA
„Autobuzele merg mult mai bine, mult mai repede, mult mai comod, astfel încât călătorii ajung mai devreme cu 30%. De asemenea, călătorii pot să schimbe tramvaiul cu autobuzul mult mai repede, deoarece sunt stații comune”, a mai declarat Gabriela Firea.
Într-o primă etapă, autobuzele de pe trei linii intens circulate și cu un flux mare de călători, vor putea circula pe linia de tramvai. Autobuzele nu își vor modifica traseul, ci doar, acolo unde e posibil, vor circula pe linia de tramvai. Este vorba despre autobuzele de pe liniile 135, 182 și 330, care vor circula, pe anumite segmente, pe liniile de tramvai 1/10, 19 și 46, utilizând și stațiile acestora.