Cum se face Tiramisu cu Nutella? Reţeta răcoritoare, de vară

Publicat: 07/06/2022 | 14:32
Rețetă de Tiramisu cu Nutella. Foto: pexels.com

Tiramisu cu Nutella este rețeta de vară care îi va face fericiți pe toți iubitorii de ciocolată. Iată cum poți obține o prăjitură gustoasă fără prea mult efort!

Cei care iubesc dulciurile au nevoie întotdeauna de o rețetă de prăjitură ușor de făcut, dar și gustoasă în același timp, tocmai de aceea aducem în atenția tuturor un Tiramisu cu Nutella. Copiii se vor bucura de un gust dulce, aromat și răcoritor pe toată perioada verii.

VEZI ȘI: PRĂJITURA MIMOZĂ. CUM SE FACE DESERTUL CU NUME DE PLANTĂ. ÎI MAI SPUNE ALBINIȚA SAU UNGUREASCA

Care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru Tiramisu cu Nutella

  • 350 g pișcoturi
  • 400 ml cafea
  • 3 linguri de zahăr
  • 3 linguri de rom
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smântână pentru frișcă
  • 4 linguri pline cu Nutella
  • 50 g ciocolată amăruie

Cum poți prepara Tiramisu cu Nutella

În primul rând, este recomandat să pregătim cafeaua pentru a avea timp să se răcească. Înainte ca aceasta să fie gata, este important să adăugăm 3 linguri de zahăr, iar după ce lichidul s-a răcit, putem adăuga și cele trei linguri de esență de rom.

CITEȘTE ȘI: REȚETĂ DE PRĂJITURĂ SNICKERS. E INCREDIBIL DE DULCE ȘI SEAMĂNĂ FOARTE MULT CU CIOCOLATA CARE ÎI DĂ NUMELE

Cât timp se răcește cafeaua, puteți să vă apucați să faceți crema. Într-un bol trebuie să amestecați Nutella cu mascarpone până obțineți o cremă fără cocoloașe și destul de omogenă. Într-un alt bol mixați cu atenți smântâna pentru frișcă până se întărește. Dacă întâmpinați probleme, puteți adăuga și puțină zeamă de la o lămâie proaspăt stoarsă. La final, amestecați conținutul celor două boluri pentru a obține o cremă fină și gustoasă. Unii specialiști recomandă să se pună la frigider crema înainte de a fi folosită, deși nu este neapărat obligatoriu.

Crema cu Nutella pentru Tiramisu. Foto: retetefeldefel.ro

Pentru a putea pune bazele acestei prăjituri de vară, aveți nevoie de un vas dreptunghiular (o tavă, de preferat), în care să puneți un strat de pișcoturi însiropate în cafeaua cu rom pe care ați făcut-o la început. Pe deasupra puteți turna jumătate din cantitatea de cremă pe care ați obținut-o. Din nou adăugăm un strat de pișcoturi și cea de-a doua jumătate de cantitate de cremă, după care nivelăm totul cât mai bine.

Pentru decor, puteți opta pentru ciocolată rasă, fructe de vară (cireșe, căpșuni și vișine) sau pentru pudră de cacao. Important este să lăsați prăjitura la frigider pentru câteva ore înainte de a o consuma.

Valentina Ene
Valentina Ene a ales să lucreze în presă din anul 2019, dar a cochetat cu lumea mondenă încă din liceu. Pasionată de showbiz, dar și de actualitate, s-a alăturat site-ului CANCAN.RO pentru a putea acoperi o paletă cât mai largă de subiecte. Valentina Ene este redactor la site-ul CANCAN.RO, ... citește mai mult