Cum se bea cafeaua verde şi cum se prepară
Cum se bea cafeaua verde? Cafeaua verde, crudă, neprăjită şi neprocesată sau neprelucrată termic, are o aromă mult mai intensă şi are un gust care seamănă mai mult cu un ceai. Se pare că aceasta este de mare ajutor în afecţiuni precum obezitatea sau diabetul.
Cafeaua verde măcinată se infuzează cu apă încălzită la 90 – 95 de grade Celsius, timp de 4 – 5 minute, la fel ca în cazul ceaiului. Sunt de ajuns 2-3 linguriţe de cafea verde la o cană normală, de până în 250 de mililitri. Foarte important este şi să beţi cafeaua verde în maxim 10 – 12 minute, ca să se păstreze proprietăţile antioxidante ale cafelei verzi, cele care te ajută să slăbeşti sau să-ţi detoxifici organismul.
Cum se bea cafeaua verde. Beneficiile pentru sănătate
Se spune chiar că există un nivel mai mare de antioxidanţi în cafeaua verde decât în ceaiul verde. Mai exact, o cană de cafea măcinată furnizează organismului aproximativ 400 mg de antioxidanţi, din care în jur de 150 mg sunt polifenoli. De asemenea, un alt beneficiu al cafelei verzi este şi faptul că reglează metabolismul, vă ajută în curele de slăbire şi este ca un tonic pentru activitatea cerebrală.
Cum se bea cafeaua verde. Există studii care spun că printre beneficiile cafelei verzi se numără şi faptul că este un dezinfectant natural şi ajută organismul să lupte cu viruşii, are efect antiinflamator, antiretic şi antiseptic.
Un studiu publicat în Diabetes Metabolic Syndrome and Obesity Journal, realizat de cercetători de la Universitatea Scranton, din Statele Unite, ar fi demonstrat faptul că în 12 săptămâni mai multe persoane cu probleme de greutate ar fi slăbit în jur de 10% din greutatea corpului, după ce au inclus şi cafea verde în dietă.
Însă trebuie să aveţi şi grijă, nu se recomandă mai mult de două căni de cafea verde pe zi şi de preferat în prima parte a zilei.