Cum se acordă corect primul ajutor în caz de înec. Regula de care toți ar trebui să țină cont
Primul ajutor în caz de înec este un lucru esențial pe cere toată lumea ar trebui să îl cunoască, mai ales în această perioadă în care din ce în ce mai mulți oameni își petrec vacanța pe litoral. Există anumite reguli de care trebuie neapărat să ții cont în cazul în care te afli într-o asemenea situație.
În fiecare an au loc sute de astfel de accidente, care, de cele mai multe ori, se sondează cu decesul victimelor. Cei care sunt prinși în larg de valuri uriașe, înghit din ce în ce mai multă apă în încercarea disperată de a ajunge la suprafață, tocmai de aceea rămân imediat fără aer. Specialiștii recomandă ce să faceți în momentul în care descoperiți o persoană care urmează să se înece.
Regula de care trebuie să ții cont pentru a acorda primul ajutor în mod corect
Uneori, decizia de a sări în ajutorul unei victime care este pe cale să se înece poate părea destul de inspirată, însă, există situații în care acest lucru ar putea să pună în pericol și viața salvatorului. Pentru a vă asigura că nu vă supuneți unui risc prea pare, încercați înainte de toate să anunțați salvamarii care se află pe țărm.
În cazul în care nu descoperiți pe nimeni, puteți să vă avântați în valuri în cazul în care sunteți siguri că știți să înotați destul de bine, altfel riscați să deveniți victimele curenților mării. Imediat ce ați ajuns la victimă, faceți tot posibilul pentru a o ține la suprafață și pentru a o aduce cât mai repede la mal.
Specialiștii recomandă ca înainte de toate să vă asigurați că gura victimei nu este acoperită cu alge sau alte lucruri care ar putea opri respirația. În cazul în care persoana este inconștientă și nu există urme de puls, încercați să aplicați manevre de resuscitare cardiorespiratorii. Mai exact, trebuie să faceți 30 de compresii sternale, și cinci respirații gură la gură. În tot acest timp, ar trebui să chemați de urgență un medic specialist.
Deși poate părea că problema s-a rezolvat în momentul în care victima începe să își revină, nu vă bazați pe asta, deoarece oricând poate apărea înecul secundar. Medicii ar trebui să consulte imediat persoana care a avut parte de un înec.