Cum să scapi de celulită
Cum scapi de celulită este întrebarea care apare cel mai frecvent în rândul doamnelor și domnișoarelor. Dilemele despre celulită se intensifică odatăcu creșterea temperaturii și subțierii numărului de straturi și haine. Ca să elimini celulita, trebuie să știi mai întâi ce tip de celulită ai: este fibroasă, tare și densă sau țesutul este moale, cu retenție de apă și seamănă cu un jeleu? Cele două tipuri se adresează diferit, ca să poți scăpa de ea. Mai jos vă prezentăm câteva idei care te ajută să scapi de celulită.
Cum să scapi de celulită prin metode naturiste
Baie cu sare de mare o dată pe săptămână
Scrub organic de două ori pe săptămână
Cum să scapi de celulită prin masaj
Primul pas în automasajul menit să îţi distrugă permanent celulita de pe şolduri, coapse, posterior sau abdomen, este să hidratezi bine zona-problemă cu o loţiune emolientă (care să conţină cofeină, deci specială pentru topirea celulitei), astfel încât mâinile tale să alunece mai uşor.
Începe apoi să presezi cu putere în punctul cel mai jos al regiunii afectate şi să împingi degetele în directia în care circulă sângele spre inimă. Masează cu mişcari lascive şi apăsate, de parcă ai vrea să menţii presiunea pe loc cu buricul degetelor, când ele continuă să alunece pe pielea ta.
Alternează mişcările de la un contact apăsat prelungit, la stimulări circulare, crescând progresiv forţa pe care o exerciţi. Foloseşte-te de degete, pumnii strânşi şi palme pentru a-ţi frământa cât mai bine pielea. Prinde porţiuni groase între degetul mare şi cel arătător şi freacă, atât cât rezişti.
Continuă cu ciupituri blânde, scurte şi dese, rapide, pe toată zona acoperită de celulită, până simţi multe înţepături ca de ace la nivelul dermei. Încearcă să nu agresezi ţesutul, scopul tău este să intensifici circulaţia sângelui în regiune, nu să îţi lezezi vasele sanguine. Când te pregăteşti să închei masajul anticelulitic, relaxează-ţi pielea cu câteva mişcări gentile, ca şi cum te-ai mângâia prelung.
Dacă vrei să vezi şi rezultate de pe urma automasajului anticelulitic, este necesar să îl repeţi zilnic toate zonele afectate, cel puţin 5 minute/sesiune pentru fiecare porţiune.
Uleiuri esenţiale pentru automasajul anticelulitic
În afară de cremele si loţiunile cosmetice anticelulitice, poţi folosi pentru masaj uleiuri esenţiale excelente pentru estomparea aspectului de coajă de portocală al pielii.
Uleiul de ienupăr scade retenţia de apă din ţesuturi şi este un detoxifiant excelent, util în reducerea riscului de formare a edemului local. Uleiul de chiparos activează circulaţia sanguină şi este eficient în combaterea celulitei cu aspect spongios, care apare pe fondul sedentarismului. Uleiul de patchouli contribuie la regenerarea celulelor şi tratează descuamarea pielii, având şi un efect de tonifiere şi lifting.
Uleiul esenţial de portocale, prin conţinutul bogat de vitamina C, stimulează producţia de colagen şi metabolizarea grăsimilor. Alte uleiuri benefice în combaterea celulitei sunt cele de grapefruit, piper negru, salvie, seminţe de morcov, ardei iute, rozmarin, fenicul, neroli sau chiparos.
Cum să scapi de celulită cu o alimentație sănătoasă
Când vrei să scapi de celulită ai două obiective în alimentația ta: pe de-o parte să scapi de grăsimea subcutanată, iar pe de altă parte să sporești sănătatea pielii și a țesutului conjunctiv.
*Mănâncă proteine (aproximativ 0.6-0.8 grame de proteine/per kilogram corp): proteinele ajută la repararea colagenulului și a țesutului conjunctiv și, astfel, aspectul de celulită se va reduce.
*Menține o alimentație sănătoasă care include proteine, legume, fructe, ouă și carne slabă.
*În niciun caz nu slăbi prin înfometare întrucât vei accentua în timp problema celulitei.
*Înlocuiește sarea de masă (care este acidă, te deshidratează) cu sarea de hymalaia.
*Mânâncă alimente care conțin vitamina C – supranumită și regina naturală a frumuseții; vitamina C ajută la sinteza și producerea colagenului și refacerea deficitului de substanțe nutritive necesare pielii; surse de vitamina C sunt: citricele, broccoli, cartof, conopida, pătrunjel, spanac.
*Redu consumul de cofeină (o cafea pe zi) și elimină alcoolul și tutunul.
Exercitii care te ajută să scapi de celulită
Cea mai eficientă modalitate de combatere a celulitei este de a combina o dietă sănătoasă cu exerciţii fizice. Începeţi cu un program care să includă exerciţii cardiovasculare şi de rezistenţă, care să vizeze abdomenul, fesele şi picioarele. De asemenea, puteţi încerca antrenamentele la domiciliu: unul dintre cele mai eficiente şase exerciţii este:
*Puneţi-vă mâinile pe podea şi luaţi aceeaşi poziţie ca şi când faceţi flotări. Îndoiţi piciorul drept şi ridicaţi genunchiul până în dreptul abdomenului. Apoi, îndreptaţi piciorul şi ridicaţi-l. Repetaţia mişcările cu piciorul stâng. Efectuaţi trei seturi a câte opt. Recomandat este să alternaţi două zile cu o zi de odihnă.
Ce este celulita
Celulita este o afectare a țesutului conjunctiv, ca rezultat al acumulării de grăsime în celulele adipoase.Din camera cu celule de grăsime (stratul de grăsime subcutanat) proiecții mici de celule adipoase tind să iasă (în derm). În acest fel, apare aspectul de piele cu gropițe sau coaja de portocală.
Celulita are cauze multiple, de aceea, nu există o pilulă magică, o cremă sau un tip de masaj care să facă minuni. Uite doar câteva dintre acestea:
*Alimentația necorespunzătoare (care include zahăr, făină albă, paste, pizza etc.)
*Lipsa de exercițiu fizic care o circulație a sângelui și limfatică proastă și favorizează apariția celulitei
*Tulburările hormonale (în special dereglări ale estrogenilor)
*Obezitatea
*Îngrășatul și slăbitul în mod repetat
*Moștenirea genetică
*Din păcate, vârsta joacă și ea un rol extrem de important. Pe măsură ce înaintezi în vârstă, pielea devine mai puțin elastică și mai subțire, lucru care accentuează aspectul neplăcut al celulitei.