Cum să scapi de căpuşe? Aceste insecte parazitează atât animalele, cât și oamenii, fiind responsabile pentru transmiterea unor boli periculoase, așa cum este babesioza la câini sau boala Lyme la oameni. Din acest motiv este foarte importantă prevenţia. Vă prezentăm 3 soluţii pentru care nu ai nevoie de chimicale.
În general, căpușele preferă gazdele cu mult sânge, acesta fiind și unica lor sursă de hrană.
Animalele mușcate de căpușe pot fi infestate cu parazitul Bebesioza, care se manifestă extrem de agresiv imediat după perioada de incubație care durează două săptămâni. În schimb, dacă este depistat la timp, parazitul nu este agresiv.
CITEŞTE ŞI: CUM SE SCOT CĂPUȘELE DIN PIELE, DACĂ AI FOST MUȘCAT. ÎNVAȚĂ METODA CORECTĂ
În magazine există numeroase soluții chimice cu care îţi poți proteja adăpostul și animalele de infestarea cu acest parazit, însă aplicarea acestor substanţe aduce cu sine și o serie întreagă de contraindicații. Astfel, poţi alege soluțiile ecologice de combatere a căpușelor.
Pentru animalele mici, cum sunt cele de companie se recomandă o infuzie cu frunze de rozmarin.
Mod de preparare: Ai nevoie de 300 gr de frunze proaspete de rozmarin care se pun la fiert, până când dau în clocot. După ce au fiert se oprește focul, iar infuzia se lasă să se răcească până când soluția are temperatura optimă de îmbăiere.
Soluție cu lămâie pentru pulverizare
Mod de preparare: Pentru acest preparat aveți nevoie de o lămâie suficient de mare. Lămâia se taie în bucății și se pune în apă fiartă. Pentru o eficiență sporită este de preferat să lași această soluție de seara, până dimineața, minim 12 ore. După ce a stat la infuzat soluția de pune într-un recipient cu pulverizator și se stropește blana animalului.
Spray cu ulei esențial de lavandă
În farmaciile naturiste există ulei de lavandă. Acesta trebuie aplicat la baza cozii şi pe gâtul animalului. Sunt necesare doar două picături.