Minivacanța de 1 Mai se apropie cu pași repezi, iar o „tradiție” care se menține anual este cea a preparării micilor pe grătare. Însă, te-ai gândit vreodată cum trebuie gătiți, pentru a avea un gust fix ca la restaurant? Există o rețetă tradițională pe care o poți aborda, pentru a prepara micii perfecți. Iată mai jos, în articol, ce compoziție trebuie să aibă carnea, pentru ca micii să devină suculenți și pufoși.
Micii vor sfârâi pe grătare, de vestitul 1 Mai Muncitoresc, o „tradiție” culinară care se poartă anual. Pe lângă „preparatul-vedetă”, se vor număra și alte mâncăruri ce vor fi savurate intens de pofticioși: diverse salate, frigărui, cartofii prăjiți, mămăliga sau legumele și alte cărnuri preparate pe grătar. Însă, care este rețeta tradițională pentru a prepara micii perfecți?
Internetul abundă în rețete pe care gospodinele, și nu numai, le pot aborda, pentru a prepara mici, acasă. Însă, există o rețetă tradițională care „promite” că vestiții mititei vor ieși suculenți și pufoși. Pentru grătarul de 1 Mai, vei avea nevoie doar de câteva ingrediente, pentru a prepara mici perfecți.
Pentru ca preparatul să iasă perfect, trebuie să ai anumite ingrediente. Pe lângă amestecul de carne de vită (cu grăsime) și oaie, nu trebuie să îți lipsească usturoiul, cimbrul uscat, bicarbonatul de sodiu, sarea, piperul și uleiul de floarea soarelui. Iată gramajul pe care trebuie să îl respecți:
– O jumătate de kilogram de carne de vită;
– O jumătate de kilogram de carne de oaie;
– 5 căței de usturoi;
– O linguriță de sare și o linguriță de piper;
– O jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu;
– O linguriță de cimbru uscat;
– Trei linguri de ulei de floarea soarelui.
În primul rând, trebuie să infuzezi usturoiul cu 3 linguri de apă. Carnea de oaie și de vită se trece prin mașina de tocat, pentru a deveni fină. Apoi, trebuie să o amesteci cu celelalte ingrediente. Se lasă în frigider, acoperită, pentru câteva ore. Pentru a avea micii perfecți, trebuie să îți umezești palmele cu apă, apoi să începi să îi formezi. După aceea, unge-i cu ulei de floarea soarelui și pune-i la frigider pentru 30 de minute.
Înainte să îi pui pe grătar, asigură-te că este încins corespunzător. Îi poți întoarce abia în momentul în care carnea nu mai este lipită de grătar. În acest mod, vei observa că preparatul se gătește corect.
Sursă foto: Pexels, Facebook