Mihaela Bilic este unul dintre cei mai renumiți nutriționiști din țara noastră. Atunci când are timp, are grijă să își țină fanii la curent cu cele mai utile sfaturi în materie de nutriție, alimentație sănătoasă și slăbit.
Pe rețelele de socializare, Mihaela Bilic a explicat care sunt cele mai utile trucuri pentru a evita îngrășarea, în urma finalizării unei diete. Realmente, îngrășatul cu același număr de kilograme sau chiar mai multe după terminarea unei diete este una dintre cele mai răspândite probleme cu care oamenii se confruntă. (CITEȘTE ȘI: CELE TREI ALIMENTE CARE NU ÎNGRAȘĂ DACĂ SUNT CONSUMATE RECI. MIHAELA BILIC A DEZVĂLUIT SECRETUL: ”NU TREBUIE SĂ ELIMINĂM”)
Pentru a evita această situație, medicul nutriționist a oferit câteva sfaturi menite să ajute persoanele care se regăsesc în această ipostază.
În primul rând, pentru a evita procesul de îngrășare, este necesar să micșorăm porțiile de mâncare. După aceea, putem consuma ceea ce ne dorim, însă în cantități mici.
,,V-ați săturat de cure de slăbire care nu dau rezultat? Problema nu e cura de slăbire, ci faptul că ne îngrășăm la loc după ce dieta s-a terminat. Care e soluția? Să consumăm în continuare mâncarea cu care am fost obișnuiți, dar să reducem porția cu 30-50%”, a explicat Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.
De asemenea, este necesar să eliminăm ,,ronțăielile” dintre mese și să avem o pauză de aproximativ 4-6 ore până la următoarea masă.
,,Eliminați toate ronțăielile dintre mese și limitați aportul alimentar la 3 mese principale/zi și maximum o gustare dulce. Maturitatea alimentară presupune o pauză digestiva completă de 4-6 ore între mese; cu cat mâncăm mai des cu atât ne va fi mai foame, iar aportul caloric la finalul zilei va fi considerabil”, a mai precizat medicul.
Făinoasele reprezintă una dintre principalele cauze care conduc la apariția kilogramelor în plus. Medicul nutriționist recomandă reducerea consumului acestor preparate și explică ce și cum anume putem mânca. (VEZI ȘI: MIHAELA BILIC ÎȚI SPUNE CE TREBUIE SĂ MĂNÂNCI, PENTRU A SCĂPA DE DEPRESIA DIN SEZONUL RECE. ALIMENTUL CARE FACE MINUNI)
,,Reduceți consumul de făinoase de la fiecare masă. O farfurie ideală conține 50% legume, 25% proteine (carne, pește, ouă) și 25% făinoase/amidon. O porție corectă de amidon înseamnă:
-1 felie de pâine sau mămăligă, 3 linguri de paste făinoase, orez sau fulgi de cereale -3 linguri de leguminoase (fasole boabe, mazăre, linte, năut, soia)
-1 cartof mediu, dacă o farfurie conține 50% făinoase, va fi o farfurie de îngrășat, în timp ce farfuria de slăbit are doar din proteine și legume, fără niciun strop de amidon”, a mai explicat Mihaela Bilic.
Expertul a recomandat eliminarea excesului de grăsimi din dietă. De asemenea, Mihaela Bilic explică modul în care acestea păcălesc creierul.
,,Eliminați excesul de grăsimi din dietă, adică ulei, prăjeală, mezeluri, brânzeturi, semințe, oleaginoase- ele nu sunt alimente de bază, ci “condimente” cu gust intens, un fel de “super-alimente”; produsele grase sunt concentrate în calorii, au densitate energetică mare și un volum mic. Se mănâncă pentru plăcerea gustului, nu ca să ne săturăm”, a mai spus expertul în nutriție.
Ciorba, produsul ideal pentru slăbit, spune medicul.
,,Cât despre ciorbă, este produsul ideal pentru slăbit.”, a completat Mihaela Bilic.
,,Hidratați-vă din belșug! Între mese nu e recomandat să ronțăiți, dar de băut puteți bea: apă, cafea, ceai, lapte, băuturi neîndulcite etc. Atenție la sucul de fructe, chiar dacă este natural și fără adaos de zahăr, în organism se comportă precum alcoolul. Considerați că un pahar de suc este echivalent cu un pahar de bere și nu vă mai mirați dacă aveți burtă!
Ca ultimă recomandare începeți de azi, chiar dacă e marți. Înarmați-vă cu răbdare și perseverați. Orice schimbare presupune un efort, însă după câteva săptămâni va fi mai simplu- mâncatul sănătos va deveni un obicei, un stil de viață” a încheiat Mihaela Bilic.