Vara și-a intrat în drepturi, iar temperaturile caniculare au început să ne dea mari bătăi de cap încă din luna iunie. În încercarea disperată de a ne răcori se pot găsi soluții eficiente chiar și dacă nu aveți aer condiționat. Iată ce trebuie să faci ca să te răcorești pe caniculă, fără aparat de aer condiționat!
Temperaturile de peste 30 de grade Celsius din prima jumătate a lunii iunie au băgat spaima în toți românii. Cu toate acestea, cei mai afectați sunt cei care în casele sau apartamentele lor nu dispun de un aparat de aer condiționat.
În încercarea de a scăpa de temperaturile de foc, oamenii devin din ce în ce mai inventivi pentru a se răcori. Iată câteva metode inedite prin care să scapi de căldură vara aceasta!
Citește și: S-A DESCHIS PRIMA PLAJĂ ARTIFICIALĂ DIN BUCUREŞTI, CU O LAGUNĂ DE 10.000 MP. CÂT COSTĂ INTRAREA
Cum să faci răcoare pe caniculă, fără aparat de aer condiţionat. Trucurile de care nu aveai habar
Cel mai important este să acoperi geamurile cu folie de protecție solară. Această protecție te va ajuta și să te aperi de efectele nocive ale razelor ultraviolete, dar va mai diminua și căldura sufocantă de pe perioada verii. Foliile de protecție solară pot fi achiziționate în mai multe culori și nuanțe, alegerea clienților fiind făcută în funcție de cât de multă lumină își doresc să aibă în casă.
- Trage jaluzelele. Mai bine de un sfert din căldura din case este datorată ferestrelor care rămân neacoperite, acolo unde razele soarelui trec cu ușurință. Alege să folosești jaluzele închise la culoare, destul de groase încât să blocheze lumina şi căldura, mai ales în orele de vârf 11-16.
- Schimbă becurile. Becurile cu lumină incandescentă emană foarte multă căldură. Cel mai bine ar fi să le înlocuiești cu becuri fluorescente, care consumă mai puțină energie. Acestea au o durată mai mare de funcționare și nu emană atât de multă căldură.
- Cumpără un ventilator. Este de modă veche, dar este una dintre cele mai eficiente metode să te răcorești atunci când nu ai aer condiționat. Ține minte că atât acesta, cât şi încăperea în care îl folosești, trebuie curățate periodic. Acest lucru te va ajuta la evitarea împrăștierii prafului, dar şi la inhalarea acestuia. Mai mult, poți așeza fața ventilatorului un bol cu gheață. Aerul din cameă va fi mult mai răcoros.
- Alege întotdeauna lenjerii de pat din bumbac sau bambus. Acestea sunt unele dintre cele mai răcoroase materiale. Mai mult, acestea permit evaporarea rapidă a transpirației, lucru pe care satinul sau mătasea nu îl fac. Această regulă se aplică și atunci când vă alegeți pijamalele, haine care trebuie să fie cât mai confortabile și din materiale naturale.
- Achiziționează o pernă cu efect de răcire. Cu ajutorul acestei investiții vei avea un somn mai liniştitor, mai ales că gelul absoarbe excesul de căldură și produce răcire naturală. Poți să o folosești inclusiv pentru zona lombară, dacă te confrunți cu dureri de spate.
Citește și: TURIȘTII SE SPERIE DE PREȚURILE DE PE LITORALUL ROMÂNESC. CÂT A AJUNS SĂ COSTE ÎN 2024 UN SEJUR LA MAREA NEAGRĂ