Sărbătorile de iarnă se apropie, iar spiritul acestora se regăsește la târgurile de Crăciun. Cei care au vizitat până acum unul, cu siguranță au fost atrași de căsuța care vinde langoși. Mirosul lor plutește în aer în serile de decembrie, însă pofticioșii nu trebuie să se deplaseze până la târgul de Crăciun pentru a mânca unul. Acest preparat este unul simplu de făcut acasă, iar pentru rețetă este nevoie de doar câteva ingrediente.
Originară din Ungaria, rețeta de langoși este una simplă, iar rezultatul este unul delicios. Cei care își doresc să o încerce trebuie să știe că nu este nevoie de talente desăvârșite în bucătărie pentru prepararea acestui produs. Tot ce ai nevoie sunt câteva ingrediente și puțină răbdare, iar apoi vei avea o gustare delicioasă gata de servit.
(CITEȘTE ȘI: După ciocolata Dubai, a apărut Langoșul Dubai! Cum arată și în ce oraș îl poți mânca)
Iubitorii de langoși trebuie să încerce această rețetă. Cu doar câteva ingrediente pot prepara o gustare delicioasă, exact ca la târgurile de Crăciun. După ce langoșii sunt gata, aceștia se pot servi cu smântână, usturoi, brânză Emmental și felii subțiri de ceapă verde sau se pot transforma într-un desert daca sunt serviți cu ciocolată. Iată cea mai simplă rețetă pentru a prepara langoși ca la carte.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru ca langoșii să iasă ca la târgul de Crăciun trebuie să acorzi o atenție deosebită aluatului. Pentru acesta, într-un bol încăpător se pune făina, iar în mijlocul ei se adaugă drojdia mărunțită și laptele călduț. Această compoziție se lasă la odihnit pentru 10 minute, timp în care drojdia începe să-și facă treaba.
După ce drojdia s-a activat, se adaugă sarea și se începe frământatul aluatului. La început acesta se va lipi de mâini, dar trebuie să continuați să frământați până devine elastic. După ce acesta este gata se acoperă cu folie alimentară și se lasă la dospit pentru o oră. În acest timp, aluatul își va dubla volumul și va deveni pufos.
După ce aluatul a crescut suficient se împarte în 8 bucăți egale și se formează bile din fiecare. Pe o suprafață presărată cu făină se întinde fiecare bilă până devine subțire. Mai apoi, se încinge uleiul într-o tigaie și se începe prăjirea. Langoșii se prăjesc unul câte unul, până când devin aurii.
După ce aceștia s-au rumenit frumos, se scot pe un șervețel, pentru a absorbi excesul de ulei. La final, pe langoși se pot adăuga smântână, brânză rasă sau cașcaval și șuncă, ori chiar ciocolată.