Cu siguranță ți s-a întâmplat să vrei să gătești ceva, dar să uiți să decongelezi carnea. Ei bine, pentru a o dezgheța rapid, trebuie să ții cont de câteva trucuri.
Atunci când prânzul sau cina sunt compromise pentru că ai uitat să scoți carnea din congelator, poți încerca câteva trucuri care te vor ajuta să o decongelezi în doar 5 minute. Nu trebuie să mai aștepți minute în șir după cuptorul cu microunde, pentru că oricum nu se va dezgheța uniform. În plus, nici să o pui în apă fierbinte nu e o idee bună, pentru că își va schimba culoarea. Tot ce trebuie să faci este să pui o oală cu gura în jos și să așezi carnea pe fundul ei.
Peste carne se pune a doua oală, plină cu apă caldă pe jumătate. Acest truc funcționează dacă bucățile de carne sunt plate, cum ar fi carnea pentru șnițele, cotlete de porc, fripturi sau orice tip de carne pe care ai împachetat-o și congelat-o.
Trebuie să aștepți câteva minute, în funcție de grosimea cărnii, iar dacă este mai groasă, poate dura până la 15-20 de minute până se dezgheață. Explicația este destul de simplă. Metalul este un conductor excelent pentru multe lucruri, chiar și pentru căldură. Metale precum aluminiul conduc căldura ambientală care este suficientă pentru a dezgheța carnea.
(CITEȘTE ȘI: REVOLTĂ ÎN POST, DIN CAUZA MAJORĂRII PREȚURILOR. CARNEA A AJUNS SĂ FIE MAI IEFTINĂ)
Poți face același truc punând carnea pe o tavă din aluminiu, iar deasupra ei să pui o oală cu apă caldă. Trucul funcționează la fel de eficient.
Există două lucruri care fac ca această metodă de dezghețare a cărnii să funcționeze, iar primul este greutatea vasului umplut cu apă care aplică o presiune suficientă pentru friptură pentru a-i crește suprafața. Să nu uităm de metalul care conduce căldura ambientală și poate dezgheța o bucată de carne destul de rapid.
Aceasta este singura modalitate de a dezgheța rapid o friptură fără a avea parte de efecte secundare negative. Unii oameni optează pentru introducerea fripturii în apă fierbinte sau în cuptorul cu microunde, însă ambele metode nu vor face decât să gătească exteriorul cărnii, iar interiorul să rămână crud.
Pe de altă parte, alții sugerează să pui apă rece peste friptura înghețată până când va ajunge să se dezghețe, însă și această metodă este destul de dificilă și va dura ceva timp.