Exista alimente care te ajuta sa slabesti, daca le consumi? Da. Somonul, ceaiul, iaurtul, merele sunt aliati de nadejde daca vrei sa dai jos kilogramele in plus. Unele dintre ele ard grasimile, iar altele inhiba foamea. Fie ca urmezi sau nu o dieta, acestea joaca un rol important in mentinerea sau redobandirea unei siluete fara sa ai de suferit.
Te-ai decis sa dai jos kilogramele in plus si n-ai nicio idee despre ce ar trebui sa mananci? Merele sunt bogate in pectina, un nutrient care actioneaza ca un factor de inhibare a foamei si contribuie la stabilizarea glicemiei. Acest fruct, foarte sarac in calorii, permite, de asemenea, si o buna eliminare a grasimilor. Fibrele marului se umfla in stomac, unde depun un gel vascos care blocheaza absortia lipidelor. Fiert sau crud, ideal este ca marul sa fie consumat cu tot cu coaja (bine spalata), deoarece aceasta contine fibre care stimuleaza tranzitul intestinal. De retinut: 100 de grame de mere cu coaja contin 3,7 grame de fibre; 100 de grame de mere fara coaja contin 2,1 grame de fibre. Aport caloric: 49 calorii/ 100 grame. Calmeaza pofta de mancare? Confera o senzatie de satietate pe termen mediu. Indice glicemic: 9 (datorat fructozei). Somonul are reputatia unui aliment gras. Gresit! Este un aliat de nadejde al unei persoane care vrea sa slabeasca. Asigura „grasimile bune”, faimoasele omega 3 (benefice si arterelor, dar si creierului). Acesti nutrienti impiedica stocarea lipidelor rele si amelioreaza felul in care celulele utilizeaza compusii din zahar. In plus, contrar altor grasimi, cele din somon se ard usor. Aport caloric: 170 calorii/ 100 grame. Calmeaza pofta de mancare? Afumat sau fiert, somonul domoleste intotdeauna apetitul. Indice glicemic: zero (impiedica stocarea caloriilor). Foarte sarac in sodiu, deci in sare, dovlecelul este un aliat excelent pentru a pierde in greutate. Limiteaza retentia de apa, dar, mai ales, este compus in cea mai mare parte din lichid. Rezultatul: faciliteaza eliminarea toxinelor, a grasimilor, deci a celulitei. Coaja este bogata in fibre, ceea ce creste tranzitul intestinal si ajuta la pierderea in greutate. Aport caloric: nesemnificativ – 15 calorii/ 100 grame. Calmeaza pofta de mancare? Are un efect de satietate mai degraba mediu. Daca inca simti ca-ti este foame, mananca si un mar! Indice glicemic: zero! In ciuda zaharului, nu creste glicemia, ceea ce impiedica stocarea caloriilor. Iaurtul, ca si marul, este un element esential intr-o dieta. Bogat in calciu, acest produs lactat este mijlocul de a dobandi sau de a-ti mentine un abdomen plat. Fermentii sau bacteriile ajuta la digestie si fac ordine in flora intestinala. In consecinta, amelioreaza tranzitul intestinal si chiar diminueaza foamea. Pentru o eficienta totala, este recomandat sa fie consumat natural si fara zahar. Aport caloric: 50 calorii/ 100 grame. Calmeaza pofta de mancare? Efectul de satietate este relativ scazut, asadar consuma si un mar! Valoare glicemica: zero. Ceaiul nu doar ca nu aduce nicio calorie, dar, in plus, scade si regleaza glicemia (nivelul de zahar sanguin). Stimuleaza insulina, hormon care faciliteaza penetrarea zaharului in celule, si, in consecinta, reduce glicemia. Rezultatul: organismul stocheaza mai putine calorii. Un alt atu: polifenolii din ceai ajuta la arderea lipidelor. Ceaiul are proprietati diuretice care usureaza eliminarea toxinelor si a grasimilor. Aport caloric: calorii/ 100 ml. Calmeaza pofta de mancare? Are un efect de satietate foarte mic. Valoare glicemica: zero (cu conditia sa nu se adauge zahar). Cantitatea mica de sare continuta de carnea de vitel face din ea un aliment care ajuta la slabit. De ce? Pentru ca sarea stimuleaza apetitul! Carnea de vitel e saraca in calorii si un bun aliat in lupta contra retentiei de apa. Aport caloric: cu 151 de calorii/ 100 grame, carnea de vitel e una dintre tipurile de carne cel mai sarace in calorii (friptura, 163 calorii/ 100 grame, iar sun-ca, 169 de calorii/ 100 grame). Calmeaza apetitul? Ca orice carne, asigura o sen-zatie de saturatie ridicata. Valoare glicemica: zero (impiedica stocarea caloriilor).