Cum să dai atâția bani pe litoral, Eforie Nord, pe 2 ouă ochiuri? Prețurile au luat-o razna în iulie
Sezonul estival este în toi, iar mii de români au plecat deja în vacanță. În această perioadă, stațiunile de la malul Mării Negre sunt luate cu asalt de turiști. Aceștia au însă parte de surprize extrem de neplăcute, atunci când vine vorba despre prețurile la mâncare. Citiți în continuare cât au ajuns să coste două ouă ochiuri în Eforie Nord.
Începutul lunii iulie a adus noi majorări de prețuri în stațiunile de pe malul Mării Negre. Românii care aleg să-și petreacă vacanța pe litoralul nostru vor avea parte de multe surprize neplăcute. Mai exact, să iei masa la restaurant tinde să devină un adevărat lux pentru cei mai mulți dintre noi.
(VEZI ȘI: Tragedie pe litoralul românesc! Doi oameni au murit înecați)
Prețurile au explodat pe litoralul românesc. Cât au ajuns să coste două ouă ochiuri la Eforie Nord
În ciuda faptului că prețurile au crescut oricum simțitor față de anul trecut, începând cu data de 1 iulie, turiștii vor fi nevoiți să bage și mai adânc mâna în buzunar pentru a petrece câteva zile la malul Mării Negre. Mai exact, prețurile pentru cazare pe litoralul românesc au crescut extrem de mult. Costul unei nopți de cazare la hotel a fost majorat, în medie, cu 20 la sută începând de sâmbătă. Din păcate, și prețurile de la restaurante au explodat.
Toate aceste majorări uriașe de prețuri i-au îngrozit pe cei care au ajuns pe litoral în această perioadă. Un turist care-și petrece vacanța în stațiunea Eforie Nord a dorit să le arate tuturor cât de mari sunt prețurile la mâncare în localuri. Acesta a postat pe rețelele de socializare câteva fotografii cu meniul de la un astfel de restaurant. Mai exact, o porție de două ouă ochiuri simple costă nu mai puțin de 12 lei. Cei care vor opta pentru o porție de ouă ochiuri românești, cu telemea și mămăliguță, vor trebui să scoată din buzunar suma de 19 lei. Și banala omletă a ajuns să coste acum 12 lei, iar una care să aibă și cașcaval ajunge la 14 lei.
Care este cea mai scumpă stațiune de pe litoralul românesc
În ciuda faptului că Mamaia este considerată de mulți drept cea mai exclusivistă stațiune de pe litoralul românesc, Vama Veche a întrecut-o în privința prețurilor, mai ales cele la mâncare. Astfel, o ciorbă a ajuns să coste 35 de lei în această stațiune, care în urmă cu câțiva ani era frecventată în special de tineri.
„Ar fi bine să scadă prețurile cu doi, trei lei, sincer, deoarece se adună. O ciorbă costă între 30 și 35 de lei, cam așa”, a declarat un turist.
O shaorma costă 41 de lei, iar apa plată are un preț dublu față de cel obișnuit. Berea este 12 lei, iar pentru o înghețată trebuie să scoateți din buzunar 20 de lei.