Cum s-au îmbrăcat soția lui Nicușor Dan, Gabriela Firea, Clotilde Armand și Diana Șoșoacă? Au ales vestimentația potrivită la alegeri? Stilistul CANCAN.RO a dat verdictul!

Publicat: 14/06/2024 | 20:00

Doamnele din politica românească au ieșit la vot, la alegerile locale, care au avut loc duminică, 9 iunie. Mirabela, care l-a însoțit pe soțul ei, Nicușor Dan, Gabriela Firea, candidată la Primăria Capitalei, Clotilde Arman și Diana Șoșoacă și-au pregătit din timp ținutele cu care aveau să defilieze în acea zi de speranță pentru ele. Au ales, însă, vestimentația potrivită pentru un astfel de eveniment? Stilistul CANCAN.RO a dat verdictul!

Moda în politică nu este doar o chestiune de stil personal, ci și un instrument strategic care poate influența percepția publică, transmite mesaje subtile și reflectă valorile și principiile unui politician.

Alegerile vestimentare ale politicienilor sunt atent planificate pentru a comunica stabilitate, profesionalism și autenticitate, contribuind astfel la crearea și consolidarea unei imagini publice puternice și credibile.

Alegerile locale și europene din 2024 au oferit un context perfect pentru a analiza modul în care femeile politicieni de pe scena bucureșteană folosesc moda pentru a comunica și a se conecta cu electoratul.

Nicușor Dan și Mirabela Grădinaru au mers la vot

1. Mirabela – soția lui Nicușor Dan

Nicușor Dan s-a prezentat la vot împreună cu soția sa, Mirabela, ambii atrăgând atenția prin eleganța lor. Îmbrăcați în nuanțe de albastru, au reușit să transmită un mesaj subtil de profesionalism și încredere. Deși ideea de a fi asortați poate părea ușor demodată, considerăm aspectul lor elegant și demn de câștigători, reflectând unitate și armonie.

Prezentarea elegantă a lui Nicușor Dan și a soției sale la vot subliniază importanța strategiei vestimentare în politica modernă, unde fecare detaliu contează în comunicarea mesajelor subtile către alegători.

Gabriela Firea a fost însoțită la secția de votare, de președintele PSD, Marcel Ciolacu, de primarii sectoarelor 3 și 4, Robert Negoiță și Daniel Băluță, dar și de președintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole

2. Gabriela Firea

Gabriela Firea a optat pentru o ținută care, deși nu extravagantă, a transmis un mesaj subtil de sobrietate și angajament față de rolul său politic. Simplitatea poate fi o alegere strategică, menită să evite distragerea atenției de la mesajele politice importante și să sublinieze o atitudine de încredere și competență.

Pentru a adăuga un plus de impact vizual și memorabilitate, ar putea, foarte util, să exploreze modernizări subtile ale stilului său clasic. Inspirându-se din scena politică americană, unde stilul clasic este adesea revitalizat cu accente personale și moderne, Firea ar putea îmbunătăți și mai mult prezența sa publică.

Un stil clasic, dar adaptat personalității și contextului politic actual, ar oferi Gabrielei Firea o prezență mai puternică și mai adecvată rolului său. Alegerea unor elemente vestimentare care să reflecte atât tradiția, cât și modernitatea, ar contribui semnifcativ la consolidarea imaginii sale publice.

3. Clotilde Armand

Clotilde Armand a optat pentru o rochie feminină, midi, și cercei deloc subtili. Rochia cu print potrivită mai mult pentru timpul liber, iar cerceii supradimensionați au fost un element de impact vizual puternic, care nu s-au integrat perfect în contextul unei zile de vot.

Alegerea culorii maro a transmis stabilitate și seriozitate, dar a fost relativ banală.

4. Diana Șoșoacă

În ziua alegerilor, Diana Șoșoacă a ales să se prezinte îmbrăcată în port popular românesc, o decizie pe care o criticăm acum. Deși portul popular are o semnifcație culturală profundă, modul în care Șoșoacă a folosit această vestimentație a fost perceput de mulți ca find nepotrivit și mai degrabă o manevră politică decât o expresie autentică a tradițiilor.

Alegerea de a purta port popular în ziua alegerilor o vedem ca o încercare de a câștiga simpatie și voturi prin apelarea la sentimentele naționale și tradiționale ale electoratului. Manevra este una populistă, care exploatează simbolurile culturale pentru câștig politic.

O abordare inadecvată și oportunistă, subminând mesajul de seriozitate și profesionalism care ar fi trebuit să fe central în ziua alegerilor.

Femeile din politică ar trebui să recunoască importanța colaborării cu stiliști profesioniști. Nu este o rușine să ceri ajutorul experților în modă, dimpotrivă, aceasta demonstrează o dorință de a evolua și de a-și perfecționa imaginea publică. Un stilist profesionist poate oferi sfaturi valoroase despre cum să combine elemente tradiționale și moderne, cum să aleagă culori care transmit mesajele dorite și cum să accesorizeze în mod efcient. Cine sunt acei stiliști? Ei bine, altă discutie, nu stăm bine nici la capitolul acesta!

Inspirarea din scena politică internațională poate fi benefcă. În Statele Unite, politicieni precum Michelle Obama și Kamala Harris au demonstrat cum o ținută bine aleasă poate comunica putere, încredere și accesibilitate. Îmbunătățirea imaginii va ajuta la crearea unor conexiuni mai puternice cu electoratul.

În concluzie, scena politică românească mai are de parcurs un drum lung în ceea ce privește integrarea modei ca element strategic.

Suntem cu ochii pe voi!

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Delina Filip
Absolventă a "Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării" București. A urmat cursurile școlii de televiziune ”Intact Media Academy”, iar apoi a lucrat în cele mai importante trusturi de presă din România. S-a alăturat echipei CANCAN.RO în anul 2020, care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. citește mai mult