Cum s-a trezit polițistul-săgeată cu 3.000.000 € în conturi într-o singură zi

De: Cancan
Publicat: 18/09/2018 | 22:33

CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă detalii uluitoare despre mafia creditelor VIP. Reporterii D.A.S. (Departamentul de Anchete Speciale al Cancan.ro) au intrat în posesia unor documente senzaționale. Un om al legii, care a fost pe post de client-săgeată, s-a trezit cu 3.000.000 € în conturi într-o singură zi. Banii au fost redirecționați apoi într-un cont din Monaco. Printre suspecți se află un înalt ofițer din Ministerul de Interne, soțul unei judecătoare și bancheri influenți din BRD. (CITEȘTE ȘI: SOȚIA UNUIA DINTRE MULTIMILIONARII CELEBRI AI ROMÂNIEI A FUGIT ÎN VACANȚĂ CU UN CUNOSCUT OM DE TELEVIZIUNE!)

D.A.S. a intrat în posesia documentelor care scot la iveală „ingineriile financiare” în urma cărora, prin acordarea unor credite VIP, a fost generat un prejudiciu de aproximativ 19 milioane de euro Băncii Române de Dezvoltare – BRD Groupe Societe Generale. 

Mai mulți angajați ai instituției bancare, printre care se numără fosta șefă a Grupului BRD Dorobanți, Dana Băjescu și cumnata acesteia, Alice Monac, șefa Agenției Europa, sunt suspectați că, alături de complici din afara băncii, printre care un cunoscut om de afaceri din România, dar și un înalt ofițer din Ministerul de Interne, soțul unei judecătoare, au orchestrat „inginerii financiare” prin care au prejudiciat banca de o sumă de-a dreptul colosală. (NU RATA, AICI: BANCA A PRIMIT ”OK-UL” SĂ EXECUTE CEL MAI SCUMP CARTIER DE VILE DIN ROMÂNIA…)

Potrivit luju.ro, cele două directoare de grup și agenție, Băjescu și Monac, cumnate, deveniseră experte în acordarea de credite de câte 3.000.000 euro unor clienți-săgeată, care nu aveau sub nicio formă posibilități financiare de o asemenea anvergură. Aceștia erau aduși la bancă de omul lor de încredere, renumitul afacerist Cristian Relu Aparaschivei (soțul unei judecătoare de la Curtea de Apel București), personaj-cheie, spre care se dirija grosul banilor obținuți.

În declarația dată procurorilor DIICOT, polițistul Ionuț Victor Nicoreșteanu, unul dintre clienții-săgeată, a relatat că a fost adus la sediul băncii, acolo unde i-a fost întocmit contractul de credit, el nefăcând decât să dea buletinul anumitor persoane din cadrul instituției. (NU RATA, AICI: SOȚUL A PĂRĂSIT-O PE PROFA FILMATĂ ”ÎN FLAGRANT” CU ELEVUL ȘI ÎN PLUS…)

 “Numita Monac ne-a spus că pentru a putea contracta sumă dorită, trebuie să am în cont o sumă de 245.000 euro. Spunându-i că eu nu dețin o asemenea sumă și nici numitul Aparaschivei nezicând ceva în context, tot ea a spus că va da banca această sumă, întocmind în acest sens două ordine, respectiv unul de plată, prin care banca îmi vira suma și unul de încasare, prin care eu o reviram în cont. Nu am înțeles nici atunci și nici acum aceste din urmă operațiuni” (…) ”din câte rețin, banii – obiect al contractului de credit bancar au fost virați în contul meu deschis la această bancă înainte de constituirea ipotecii și chiar înainte de cumpărarea terenului pe numele meu. Numitul Aparaschivei m-a anunțat că suma de euro a fost virată în contul respectiv. De altfel, el m-a căutat și mi-a dat să semnez un ordin de plată prin care să virez suma de 2.700.000 euro într-un cont al său deținut în Monaco. În context, menționez că nu știu de ce s-a virat doar 2.700.000 și nu toată suma de 3.000.000 euro, dar așa a venit numitul Aparaschivei cu ordinul de plată gata completat, eu doar semnându-l…”, a declarat clientul-săgeată în fața anchetatorilor.

O parte din mărturisirile clientului-săgeată

Ingineria creditului de 3.000.000 de euro, prezentată de luju.ro

„Ingineria” creditului de 3.000.000 euro se petrecea într-o singură zi, în cazul Nicoreșteanu, în data de 10 decembrie 2009.

Dana Băjescu, directoarea Grupului BRD Dorobanți, obținea de la Comitetul de Credite din Centrală BRD aprobarea de principiu pentru acordarea creditului de valori mari, pe baza unei fișe înșelătoare, speculând vulnerabilitatea procedurii BRD. În fișa sintetică se mințea că onor clientul îndeplinea toate cerințele de creditare (garanții imobiliare, garanții de 10% etc);

Clientul-săgeată era adus apoi de urgență la sediul Agenției Europa, de către afaceristul Cristian Relu Aparaschivei, care era pe mână cu grupul de funcționare al băncii. (CITEȘTE ȘI: AGRESORUL JANDARMERIȚEI DIN PIAȚA VICTORIEI A FOST PUS ÎN LIBERTATE! MOTIVUL…)

Întrucât clientul-săgeată nu avea 249.000 euro, ca să-i depună drept garanție, din propriile resurse, și nici alți 30.000 euro – comisonul băncii, așa cum stipula norma de credit, se opera o depunere fictivă (contabilă) de 279.000 euro în numele și în contul clientului, de către angajatele BRD (formularul de depunere de numerar era completat de angajatele băncii).

Când spunem depunere fictivă, se înțelege că nu s-a plătit niciun ban fizic la casieria unității, ci suma era generată electronic în calculatorul agenției în contul clientului și validată informatic, pe baza formularului de depunere de numerar.

Se opera o depunere fictivă (contabilă) de 279.000 euro în numele și în contul clientului

Se constituia depozit colateral client de 249.000 euro din depunerea fictivă care reprezenta garanția (reamintim că din acești bani, conform normelor bancare, trebuia să se plătească dobânzile și comisioanele băncii timp de un an). Din cei 279.000 euro, se mai consemnau fictiv alți 30.000 euro, cu titlu de comision bancar, care se consemnau în contul clientului. Clientul-săgeată ajungea astfel să apară pe extrasul de cont cu 279.000 euro în cont, deși el venise la bancă fără o lețcaie în buzunar. (NU RATA, AICI: ANDRA A PLECAT DE ACASĂ)

Se constituia depozit colateral client de 249.000 euro

Din cei 279.000 euro bani fictivi, angajatele Agenției Europa au constituit, la ora 14.47, un depozit de 249.000 euro, care a fost virat în contul de depozit al clientului RO30 BRDE 445 SA 8227248 450. Dintr-o sumă depusă fictiv nu poți constitui decât un depozit tot fictiv.  Extrasul de cont indică: 249.000 euro ce au fost debitați din contul curent al clientului (SV) și au fost creditați în contul de depozit (SA) al clientului.(CITEȘTE ȘI: MARIA CONSTANTIN, DIAGNOSTIC DELICAT PRIMIT DE LA DOCTORI)

Extras de cont

Se semna Contractul de Garanție, în care se prevedea expres, sub semnătură, că cei 249.000 euro sunt aduși în mod real de client, din resursele proprii, și depuși în bancă în contul de depozit. (NU RATA, AICI: GIANI KIRIȚĂ, ATAC DUR LA ADRESA CONCURENȚILOR DE LA EXATLON, SEZONUL 2!)

Contract de garanție imobiliară

Se semna apoi Contractul de Credit care includea și partea cu garanțiile depuse de 249.000 euro, plus bunurile imobile depuse sub gaj (evaluate la peste patru milioane euro), ce au fost ipotecate în favoarea băncii. (NU RATA, AICI: VALENTINA PELINEL ȘI CRISTI BORCEA, PRIMA IMAGINE DIN VACANȚA DIN TURCIA)

Contract de credit

Urmare a faptului că polițistul Nicoresteanu apărea cu o garanție imobiliară lichidă evaluată la peste patru milioane de euro și pentru faptul că “depusese“ cei 279.000 de euro din banii proprii, (își “onorase“ comisionul către bancă de 30.000 euro, și “constituise” depozitul de 249.000 euro din care urmau să se tragă lunar dobânzile băncii timp de un an de zile)… precum și în baza contractului de credit și contractului de garanție “legal și corect intocmit“, care prevedea că toate condițiile sunt îndeplinite, Grupul Dorobanți al BRD  a acordat creditul de 3.000.000 euro. S-a virat în contul clientului Nicoresteanu suma de 3.000.000 euro, cu titlu: transfer din linie de credit.(CITEȘTE ȘI: GIULIA ANGHELESCU, LĂSATĂ FĂRĂ REPLICĂ DE FIICA EI CÂND A ÎNTREBAT-O CUM A VENIT PE LUME)

Mai jos puteți vedea întreaga cronologie a operațiunilor derulate pe extrasul contului curent al clientului Nicoreșteanu.

 

Vom reveni cu amănunte incendiare despre caracațița creditelor VIP. CANCAN.RO, SITE-UL, NR.1 DIN ROMÂNIA, va dezvălui detalii șocante despre ingineriile financiare din cadrul Băncii Române de Dezvoltare – BRD Groupe Societe Generale.