Cum reușește Dragoș Bucur să-și țină boala sub control. Dieta pe care o urmează juratul de la Românii au talent

Publicat: 14/10/2024 | 10:24

În urmă cu mai bine de 25 de ani, Dragoș Bucur a  fost diagnosticat cu diabet. Actorul a trebuit să învețe să trăiască diferit pentru a își ține boala sub control. Acesta a vorbit recent despre afecțiunea de care suferă și despre lucrurile la care a renunțat pentru a se menține în parametri. Cum își ține acesta boala sub control?

În urmă cu ani de zile, după ce a slăbit destul de mult, îi era mereu sete și urina mai des decât de obicei, Dragoș Bucur a mers la medic pentru a afla ce se întâmplă cu el. Astfel, acesta a primit diagnosticul care i-a schimbat viața. Actorul suferă de diabet, însă a învățat să gestioneze afecțiune. Ce trebuie să facă acesta zilnic?

(CITEȘTE ȘI: DRAGOȘ BUCUR, LA MUNCA DE JOS! CUM A FOST SURPRINS JURATUL DE LA ROMÂNII AU TALENT ÎN FAȚA BRUTĂRIEI SALE)

Cum își ține Dragoș Bucur sub control boala

Pentru a își ține boala sub control, soțul Danei Nălbaru a trebuit să învețe să trăiască altfel. Acesta are acum un stil de viață sănătos, iar de ceva timp a eliminat din meniul său dulciurile. Chiar dacă mai există mici excepții, de cele mai multe ori Dragoș Bucur înlocuiește preparatele dulci cu fructele.

„Nu am mai mâncat dulciuri de la prânz. Nu mănânc în fiecare zi și oricum am vreun an-doi de când am înlocuit dulciurile cu dulciurile din fructe. Când simt nevoie de dulciuri apelez la un smoothie sau fructe, ori smochine, cam așa ceva, dar mai mănânc și dulciuri”, declara Dragoș Bucur.

De asemenea, pe lângă faptul că a eliminat în mare parte dulciurile din viața lui, Dragoș Bucur trebuie să ducă un stil de viață sănătos și să urmeze o dietă echilibrată. Pentru el este foarte important să consume glucide, pentru a-și ține glicemia sub control. Actorul este dependent de insulină.

„În cazul meu, glucidele sunt cele mai importante, pentru că ele îmi ridică glicemia, dar în momentul în care tu știi cât ai glicemia și știi care este necesarul de insulină pentru zece hidrați poți tot timpul să compensezi. Îți dau un exemplu… o felie de pâine are zece hidrați, necesarul meu pentru insulină pentru zece hidrați este de două unități de insulină.

Atunci, eu mănânc două felii de pâine și asta înseamnă 20 de hidrați. 20 de hidrați ori două unități de insulină înseamnă patru unități de insulină. Așa că dacă mănânc două felii de pâine, îmi fac patru unități de insulină.

Știu câți hidrați are o felie de pâine, 50 de grame paste sau de orez au zece hidrați, 80 de grame de mămăligă au zece hidrați, un ecler clasic are în jur de 25 de hidrați, un pahar de suc de portocale, în funcție de mărime, între 15 și 30 de hidrați”, a mai spus Dragoș Bucur.

(VEZI ȘI: DANA NĂLBARU ȘI DRAGOȘ BUCUR ȘI-AU CUMPĂRAT UN COTEȚ DE ULTIMĂ GENERAȚIE PENTRU GĂINI. NICI BUNICII NOȘTRI NU TRĂIAU AȘA LA ȚARĂ!)