Aparatul de aer condiționat a devenit o necesitate, la momentul actual, fiind regăsit în multe dintre casele oamenilor. Temperaturile crescute în termometre, îndeosebi în timpul verii, pot crea un real disconfort termic, motiv pentru care sunt căutate soluții pentru răcirea locuințelor. În această categorie intră și aceste aparate. Însă, cum ar trebui reglat aparatul pentru a consuma puțin? Câteva ore de funcționare, zilnic, ar putea „umfla” facturile la energie electrică. Vezi informațiile mai jos, în articol.
Printre cei mai mari consumatori dintr-o gospodărie se numără și aparatul de aer condiționat. A devenit o necesitate reală în multe locuințe, dar și spații de birouri, fiind utilizat cu precădere în timpul verii. Desigur, multe dintre aceste aparate prezintă și opțiunea de încălzire. Însă, ce ar trebui să faci pentru ca aparatul electrocasnic să consume mai puțin? Funcționarea zilnică ar putea „umfla” factura de electricitate, iar acest aspect ar putea afecta bugetul lunar al fiecăruia.
Probabil că este o întrebare pe care mulți consumatori și-o adresează. Unii dintre specialiști avertizează în legătură cu funcționarea non-stop a aparatelor de aer condiționat și susțin că ar trebui utilizat atunci când există o necesitate mare, dar care să ofere un confort termic. Temperatura ideală ar trebui să se situeze între 20 și 22 de grade Celsius. Tot așa, consumul ar trebui să fie mai mic, iar explicația este cât se poate de simplă.
Vezi și LA CE FOLOSEȘTE, DE FAPT, ACEASTĂ GAURĂ. FIECARE FRIGIDER ARE AȘA CEVA!
Dacă aparatul este setat pe o temperatură sub 20 de grade Celsius, atunci sistemul de răcire va consuma și mai multă energie. Aspect care va însemna, practic, creșterea facturii la electricitate. Totodată, alți specialiști recomandă ca aparatul să fie setat la 25 de grade Celsius și să fie lăsat pornit ore în șir, fără a vă face griji de costuri imense la factură. Dacă aparatul prezintă funcția „Auto” pentru 25 de grade, atunci poate fi setat în acest mod. În alte condiții, dacă nu prezintă opțiunea respectivă, îl puteți regla manual.
Sursă foto: Pixabay