Cum recunoști cartofii toxici de pe tarabă. Un medic avertizează: „Vă recomand să fiți mai prudenți”
Cartoful reprezintă una dintre legumele preferate ale românilor. Fie că este folosit pentru diverse rețete sau doar tăiat și prăjit în tigaie, acesta nu lipsește de pe mesele oamenilor. Ei bine, un medic a transmis un avertisment clar în legătură cu tipul de cartofi pe care îl consumăm. Este foarte important să fim atenți atunci când îi alegem de pe tarabă pentru că riscăm să cumpărăm unii toxici care pot avea efecte neplăcute asupra organismului.
Un medic de familie din Singapore a tras un semnal de alarmă cu privire la cartofii toxici din comerț. Specialistul a explicat că aceste legume pot să devină periculoase dacă sunt ținute prea mult timp în dulap sau pe tarabele din magazine.
Ce efecte poate avea consumul de cartofi toxici
Samuel Choudhury, un medic din Singapore, a publicat un filmuleț pe rețelele de socializare în care a explicat efectele consumului de cartofi toxici. Specialistul le-a recomandat oamenilor să fie foarte atenți atunci când îi aleg de pe tarabe, să nu fie deja verzi sau înmuguriți. Totodată, trebuie evitați cei care au gustul amar. Acesta este un alt semn că nu trebuie mâncați.
În acest caz, cartofii elimină o toxină numită solanină. Efectele pot fi unele dezastruoase asupra organismului uman. Această toxină poate duce la probleme digestive, dureri de cap, vărsături sau , ritm cardiac neregulat.
Mai mult decât atât, medicul Samuel Choudhury a explicat că în unele cazuri consumul de cartofi toxici poate cauza chiar moartea. În acest sens, el a dat și un exemplu tulburător. Specialistul a mărturisit că o familie formată din șapte persoane a pierdut doi membri din această cauză.
„Atunci când consumați o cantitate mare din aceștia (cartofi verzi sau încolțiți), poate provoca diaree, vărsături, dureri de cap, ritm cardiac neregulat și, în cazuri grave, moartea. Într-un caz, o familie de șapte persoane a devenit o familie de cinci, așa că, dacă vedeți acest lucru, vă recomand să fiți mai prudenți, să îi faceți compost și să cumpărați alții proaspeți”, a explicat medicul Samuel Choudhury în cadrul unui videoclip postat pe Instagram.