Cum puteti scapa de durerile de picioare
Daca picioarele va dor de mai multe zile tineti o compresa cu gheata pe talpi timp de 20 de minute, de trei ori pe zi. De asemenea puteti apela la uleiurile esentiale, cum ar fi cele din menta, eucalipt si rozmarin. Andrei Sion Mersul pe jos supune picioarele unei presiuni foarte mari datorita masei corporale pe care trebuie sa o sustina. De aceea nu este de mirare ca durerile de picioare sunt foarte frecvente. Aceste senzatii neplacute pot fi accentuate de foarte multi factori, cum ar fi: pantofii prea stramti, probleme de circulatie si afectiuni precum artrita sau diabetul. Pentru ameliorarea durerilor puteti apela cu increderea la remediile naturiste. Iata cele mai eficiente metode de tratare a durerilor de picioare prezentate de specialistii americani de la site-ul besthealthmag.ca. Pentru a reface circulatia din zona picioarelor, umpleti un lighean cu apa rece si inca unul cu apa calduta. Inmuiati picioarele timp de cinci minute in ligheanul cu apa rece, apoi treceti la ligheanul cu apa calda. Repetati acest proces de cateva ori pana cand vasele de sange se vor dilata si vor permite circulatiei sa revina la normal. Daca durerea continua pe o durata de mai multe zile tineti o compresa cu gheata pe talpi timp de 20 de minute, de trei ori pe zi. Uleiurile esentiale sunt la randul lor foarte eficiente. Umpleti un castron cu apa calda si adaugati doua picaturi de ulei de menta si cate patru picaturi de ulei de eucalipt si rozmarin. Dupa aceea, inmuiati picioarele in apa timp de 10 minute. Daca nu aveti uleiuri esentiale, faceti un ceai concentrat de menta si turnati-l in apa. De asemenea, mai puteti adauga si o lingura de tinctura de arnica. O alta modalitate este sa preparati un unguent din trei picaturi de ulei de cuisoare si trei linguri de ulei de susan. Amestecati ingredientele si masati preparatul pe picioare pana cand pielea absoarbe uleiurile. Un alt tip de reteta de acest tip este formata din trei picaturi de ulei de levantica, o picatura de ulei de musetel si muscata amestecate cu doua lingurite de ulei de masline.