Cum poti scapa de 3 kilograme in DOAR 3 zile! Ce trebuie sa faci ca sa ai un fizic de invidiat

De: Cancan
Publicat: 10/05/2014 | 10:12

Si nu trebuie neaparat sa gatesti mancare japoneza pentru a te bucura de beneficiile acestei diete.

Pur si simplu mananca mai multe fructe, legume si mai mult peste. Serveste portii mai mici si mananca incet! Adauga in dieta alimente sanatoase si indestulatoare ca tofu si orez.

Dieta Japoneza promite pierderea a 3 kilograme in numai 3 zile, fara un efort alimentar foarte mare si indelungat.
Iata in ce consta aceasta dieta-minune!

Beneficiile dietei japoneze

Gratie alimentatiei pe care o adopta japonezii, acestia sunt mai sanatosi si traiesc mai mult decat orice alt popor de pe fata pamantului. Speranta lor de viata medie, indiferent de sex, este de 75 de ani, si asta nu e tot: ei duc o viata sanatoasa, ferita de bolile cronice specifice batranetii.

In plus, rata obezitatii inregistreaza cele mai scazute cote, limitandu-se la doar 3%, spre deosebire de 11% in cazul francezilor, si 32% in cel al americanilor. De aceea, scepticii ar putea spune ca este vorba de zestrea genetica specifica populatiei japoneze; totusi, nu este cazul, mai ales ca se pare ca dietele occidentale au acelasi efect si asupra japonezilor, si anume de ingrasare.

De ce dieta japoneză este simplu de urmat?

Magia alimentatiei de tip japonez sta in putinta acesteia de a imbina toate nutrientele necesare unei sanatati de invidiat cu alimente cu putine calorii, totul prezentat intr-o maniera delicioasa si imbietoare. Portiile sunt de cele mai multe ori asezate pe farfurii micute si castronase pe masura, fara a fi insa neindestulatoare. Toate astea te incurajeaza sa mananci din ochii felurile pe care le servesti, si iti permit sa te bucuri in acelasi timp de aspectul placut al mancarii.
Cum funcţionează dieta japoneză?

Rezultatul acestei diete? Vei manca mai incet, deci mai putin, ceea ce reprezinta o veste foarte buna pentru silueta. De fapt, acest proces incetinit de ingerare a mancarii se traduce prin putinta creierului de a realiza ca stomacul este plin; el are nevoie de aproximativ un sfert de ora pentru asta.

Conform statisticilor, un japonez consuma cu pana la 25% mai putine calorii intr-o zi, in comparatie cu un american. Este bine sa stii ca si daca reduci numarul de calorii cu doar 8% zilnic, speranta de viata iti creste cosiderabil, iar riscul de a suferi de boli de inima sau de tulburari de circulatie se reduce simtitor. Renuntarea la calorii nu trebuie sa fie greu de suportat. Secretul este inlocuirea alimentelor concentrate in calorii, cu alimente care contin mai putine astfel de nutriente.

Ciocolata, cartofii si prajiturile trebuie inlocuite cu alternative de genul: fructe, legume si supe pe baza de pasta. In acest sens, a fost efectuat un studiu demonstrativ de catre Universitatea de Stat din Pennsylvania. In cadrul acestora, unui grup de femei i s-au servit in fiecare zi portii de mancare cu 25% mai mici, continand cu 30 de procente mai putine calorii decat cele obisnuite. La finalul cercetarii, femeile din grup au ajuns sa consume doar 800 de calorii pe zi, unele dintre ele chiar mai putin, fara ca macar sa simta nevoia de a manca in plus.
Porţiile contează!

In Japonia, mancarea este servita pe platouri sau farfurii si castronase separate, si nu pe un singur platou mare, asa cum se intampla in majoritatea cazurilor de pe glob. Cei care stau la masa servesc din fiecare fel, gustand din tot ce se afla pe masa. Astfel, daca mananci cantitati mai mici la fiecare masa, vei ajunge in scurt timp sa scapi de kilogramele in plus, dar si sa ai o viata sanatoasa, fara excese. Studiile au aratat ca atunci cand primim portii mari de mancare, avem tendinta sa le mancam in intregime, fie ca ne e foame sau nu.

Foarte multe persoane determina marimea portiei in functie de maniera in care au fost obisnuiti sa serveasca masa. Acest fapt este si bun, si rau. Rau, pentru ca se pare ca mancam fara sa gandim; bun, deoarece nu este imposibil sa ne modificam obiceiurile alimentare. Cum putem face asta? Simplu: mancand mai putin! De exemplu, poti incepe prin a inlocui farfuria din care mananci cu o farfurie pentru desert sau cu un castronas. Va arata la fel de plina, insa vei manca mai putin. Nu trebuie sa micsorezi toate portiile, ci doar pe cele care contin calorii foarte multe.

Orezul, ingredientul-vedetă

Dieta japoneza include cantitati mari de orez pe tot parcursul zilei, deci la aproape orice masa. De sase ori mai mult orez decat mananca un european. Se serveste in orice moment al zilei, inclusiv la masa de dimineata. Orezul contine carbohidrati complecsi, are putine calorii, si iti va oferi senzatia de satietate pentru destul de mult timp, ferindu-te de depunderile adipoase de pe burta sau fese, cauzate de prajituri ambalate si diverse produse de acest fel. In plus, acestea din urma contin si grasimi numite trans-acizi, care dauneaza grav inimii. Pentru a mari eficienta, incearca sa servesti orezul in maniera in care o fac japonezii, si anume fara ulei sau unt.
Legume la fiecare masă

Legumele stau la baza mancarurilor japoneze. Intrebate care este felul preferat de mancare al familiilor lor, acestea au raspuns ca li se cere de cele mai multe ori sa gateasca legume amestecate in sos asortat. Ardei grasi, mazare, zucchini, laptuci, ceapa, rosii, ardei iuti, salata, morcovi, spanac, muguri de bambus, sfecla, radacini de lotus, ridichii, ciuperci, napi si legume de apa sunt doar cateva dintre deliciile colorate pe care japonezii le includ cu placere in dieta lor.

La fiecare masa sunt servite pana la 5 feluri de mancare diferite, si niciunul nu gaseste ciudat sa manance dimineata supa de legume sau frunze de salata. Legumele se gatesc in diferite feluri, fierte in sos, prajite sau fripte ori in aburi. Fiecare astfel de modalitate de preparare pastreaza caracteristicile nutritive ale alimentelor.
Fără carne roşie

Peste… cat cuprinde! Cu cat este mai gras, cu atat mai bine. Japonezii prefera somonul si tonul, insa nu se dau la o parte cand vine vorba despre macrou, sardine sau hering. O sursa ideala si naturala de acizi grasi Omega-3, carnea de peste mentine sanatatea inimii si a circulatiei, si ofera o stare generala de bine.

Preferinta japonezilor pentru peste se poate masura in cifre, ea acoperind 10% din cantitatea toatala de astfel de carne consumata la nivel mondial. In plus, japonezii consuma foarte putina carne rosie, care contine grasimi saturate si blocheaza circulatia de la nivelul arterelor. Consumata excesiv, carnea rosie poate provoca obezitate si boli cardiovasculare.
Soia, o sursă excelentă de proteine

Consumata moderat, produsele din soia pot inlocui cu succes carnea din alimentatie. Fie ca alegi sa o mananci sub forma de tofu, ori sub forma de boabe sau uscata, aceasta reprezinta o sursa foarte buna de proteine, si nu contine grasimi saturate. Felurile de mancare gatite de japonezi contin soia, iar la o singura masa se pot servi pana la 4 feluri care au la baza aceasta leguma.
Deserturi din fructe

Desertul tipic japonez este salata de fructe. In functie de sezon, ea contine fructe asortate, decojite si maruntite, aranjate foarte apetisant pe un platou. Ei se bucura deseori de deliciile occidentale cum ar fi inghetata si prajiturelele, insa numai in cantitati reduse. Iar, in cadrul oricarei mese, un pahar mare de ceai verde japonez este maniera cea mai buna de a savura un ospat moderat, dar indestulator. Citeste mai multe pe csid.ro.

A.P