Cum poți să-ți răcești casa fără a porni aerul condiționat. Recomandarea unui medic celebru

Publicat: 15/07/2023 | 20:00
Cum să-ți răcești locuința / foto: CANCAN.RO

Pe timpul verii, oamenii caută tot mai multe soluții pentru a se răcori. Locuințele devin un refugiu, atunci când vrem să căutăm confort termic, mai ales în zilele caniculare. Una dintre cele mai practice metode este pornirea aerului condiționat, însă asta înseamnă facturi mai mari. Specialiștii vin cu alte recomandări care contribuie la răcirea casei.

Temperaturile record din ultimele zile îi determină pe români să apeleze la tot felul de metode care să-i ajute să se răcorească. Medicii ne recomandă să ne hidratăm corespunzător și să nu ieșim din case, în special amiaza, atunci când temperaturile sunt cele mai ridicate.

Cu toate acestea, căldura din casă poate deveni la fel de sufocantă precum cea de afară. De-a lungul timpului, oamenii au încercat diverse metode prin care să-și răcească locuințele, însă, au dus la facturi mari la curent.

CITEȘTE ȘI: Folia de aluminiu poate înlocui aparatul de aer condiționat! Ce trebuie să faci exact, pentru a economisi peste 50% din factura la energie electrică, pe timp de vară

Metodele prin care să-ți răcești casa, fără a porni aerul condiționat

Cunoscutul medic Tudor Ciuhodaru a venit cu câteva sfaturi pentru români. În cadrul unei intervenții la Antena 3 CNN, medicul a explicat că, în cazul în care nu avem aer condiționat, una dintre metodele eficiente este să punem câteva cuburi de gheață într-un vas cu apă, pentru a absoarbe căldura din casă. De asemenea, putem apela și la un ventilator, dacă vrem să fim siguri că ne răcim casa.

„Dacă nu aveți aer condiționat, câteva cuburi de gheață puse într-un vas cu apă și un ventilator în față, poate să fie o soluție rezonabilă”, a precizat medicul Tudor Ciuhodaru, la Antena 3 CNN.

Un alt sfat care nu implică atât de multe costuri este să ne asigurăm că aerisim locuința la primele ore ale dimineții sau seara, atunci când temperaturile sunt mai scăzute.

„Încercați să aerisiți dimineața la primele ore sau seara când se mai răcorește. Puneți bucăți de material textil, eventual deschise la culoare, eventual ude, în geam, în așa fel încât razele soarelui să nu supraîncălzească apartamentul.  Încercați să nu utilizați aparatura electrocasnică și nu gătiți la orele amiezii”, a mai recomandat medicul.

VEZI ȘI: Caniculă sahariană și temperaturi de peste 42 de grade în România! Avertismentul dur venit din partea climatologilor