Cum poţi să mănânci paste fără să te îngraşi? Secretul a fost dezvăluit de specialiştii italieni

Publicat: 22/08/2022 | 20:32
Sursă foto: Pixabay

Pastele pot fi consumate în multe combinații culinare, de cele mai multe ori cu parmezan și sos de roșii. În plus, aceasta reprezintă și mâncarea „oficială” a italienilor, însă mulți se întreabă cum reușesc să nu acumuleze kilograme în plus, având în vedere că sunt mari consumatori de paste, iar acestea conțin carbohidrați. Secretul a fost dezvăluit de specialiştii italieni!

Pastele reprezintă o mâncare de „bază” pentru mulți dintre italieni, însă multe persoane se întreabă cum reușesc să se mențină în formă, având în vedere faptul că le mănâncă foarte des, iar pastele conțin carbohidrați. Există o serie de motive pentru care italienii reușesc să nu se îngrașe, deși consumă des paste în diferite combinații culinare.

Citește și SUBSTANŢA DIN MÂNCARE CE ACŢIONEAZĂ CA UN DROG ASUPRA CREIERULUI! DIN PĂCATE, O CONSUMI ŞI TU ÎN FIECARE ZI

Cum poţi să mănânci paste fără să te îngraşi?

Elena, blogger-influencer, a explicat pe rețelele de socializare care sunt motivele principale pentru care italienii nu se îngrașă, deși mănâncă des paste. Potrivit acesteia, contează foarte mult mărimea porției, în primul rând. De asemenea, pastele Al dente conțin un indice glicemic mai mic, iar pastele italiene sunt făcute din grâu nemodificat genetic.

„Italianul mediu mănâncă paste de aproximativ 3-4 ori pe săptămână. Cum pot italienii să mănânce atât de multe paste și să nu se îngrașă? Iată câteva motive:

1. Mărimea porției.

În restaurantele italiene este aproximativ jumătate sau o treime din ceea ce se servește în SUA. Deoarece pastele sunt un primo (primul fel), de obicei nu există feluri secunde, deoarece carnea/peștele/legumele/salata sunt următoarele.

2. Pastele fierte Al Dente au un indice glicemic mai mic.

Cu cât gătiți mai mult pastele, cu atât devin mai puțin dense și cu atât este mai mare creșterea încărcăturii glicemice după ce le consumați. Un alt motiv pentru a găti al dente!!

3. Mâncați o dietă mediteraneană cu paste.

Servim paste cu multe legume, precum și fasole și proteine, aromate cu ulei de măsline, ierburi și condimente și câteva fructe pentru desert. Sosurile din Italia tind să fie mult mai ușoare și făcute cu ingrediente sănătoase.

4. Mergi la o plimbare.

Italienii au o tradiție minunată, fare una passeggiata (fă o plimbare), care de obicei are loc înainte sau după cină.

5. Pastele italiene sunt făcute din grâu nemodificat genetic.

La fel ca majoritatea Europei, Italia evită să planteze grâu modificat genetic (OMG). Grâul OMG a fost modificat genetic pentru a-și crește conținutul de gluten.

6. Așadar, bucurați-vă de paste cu moderație și rămâneți fericiți!”, a scris influencerul pe Instagram.

Citește și DIETA CU MORCOVI | CE TREBUIE SĂ MÂNÂNCI EXACT, ÎN FIECARE ZI, CA SĂ SLĂBEȘTI 10 KILOGRAME ÎNTR-O SĂPTĂMÂNĂ

Sursă foto: Pixabay