Electrocasnice care „păcălesc” factura la curent. Cum poți reduce consumul frigiderului

Publicat: 13/05/2022 | 19:01

Inflația a afectat toată populația, iar românii sunt nevoiți să fie mai atenți la cheltuieli. Factura lunară la curent pare a fi din ce în ce mai mare însă nu mulți știu care sunt toate motivele. Ei bine, modul de folosire a electrocasnicelor are o mare importanță în ceea ce privește consumul acestora. Frigiderul este unul dintre aparatele care ne “taxează” considerabil, dar poate fi „îmblânzit” prin câteva metode simple.

Deși se află în mai toate casele, doar o mică parte dintre utilizatori știu cum să întrebuințeze frigiderul pentru a reduce costul lunar. Nivelul de consum al frigiderului variază în funcție de mai mulți factori, dar în primul rând de dimensiunea acestuia.

Pentru un frigider cu capacitatea de 200 de litri, consumul mediu lunar este de 19 KWh, în timp ce, pentru un frigider de 500 de litri, consumul mediu urcă la 27 KWh.

(NU RATA: CELE 7 ELECTROCASNICE CARE CONSUMĂ CEL MAI MULT CURENT, CHIAR ȘI CÂND SUNT OPRITE. DE ASTA PLĂTEȘTI MULT FACTURA LA LUMINĂ!)

Orice frigider are „secretele” lui

Pentru a vedea exact cât consumă frigiderul, puteți să îi opriți alimentarea timp de 3 ore și să comparați valoarea înregistrată de contor cu aceeași perioadă în care aparatul a funcționat.

Sfaturi utile

Iată și câteva recomandări pentru un consum lunar mai mic al frigiderului:

  1. Ventilație mai bună în spatele frigiderului.
  2. Păstrarea curată a bateriei condensatorului frigiderului.
  3. Alimentele fierbinți nu trebuie puse în frigider.
  4. Termostatul frigiderului trebuie setat la recomandările producătorului.
  5. Evitați deschiderea ușii frigiderului de prea multe ori.
  6. Dimensiunea potrivită.

(VEZI ȘI: CUM POȚI PLĂTI MAI PUȚIN LA FACTURA DE CURENT. GHID COMPLET EXTREM DE UTIL)

Alți consumatori mari de energie în gospodărie

Vă prezentăm și o listă a altor consumatori importanți de energie electrică, precum și recomandări de reducere a cheltuielilor:

  • Aparatul de aer condiționat. Mai ales pe timpul verii, acest electrocasnic pare a fi indispensabil, atunci când temperaturile trec de 30 de grade Celsius. Totuși, o alternativă ar fi să trageți draperiile camerei care să fie, cel mai bine, de culoare închisă. În plus, puteți aerisi camera dimineața, pentru a avea o temperatură redusă mai multe ore.
  • Hota de bucătărie. Chiar dacă este extrem de utilă în bucătărie, problema este că o utilizăm mai mult decât este necesar. Ideal ar fi să o pornim doar când gătim.
  • Boilerul electric. Dacă vă este indispensabil, ideal ar fi să alegeți unul mai mic, care va consuma mai puțin.
  • Mașina de spălat vase. Încercați să selectați modul său economic deoarece, în mod normal, consumă enorm. De asemenea, nu utilizați programul de uscare decât la nevoie.
  • Centrala termică. Dacă nu o curățați periodic, va consuma mai mult decât în mod normal. Cel mai bine este să chemați un specialist pentru revizie.
  • Uscătorul de rufe. Chiar dacă este util, consumă foarte mult. Mai bine folosiți un program de uscare de maximum 30 de minute.
  • Plita electrică. De cele mai multe ori, sunt folosite greșit și aduc un consum mai mare decât ar trebui. Dacă nu vreți să renunțați la ele, specialiștii recomandă să utilizați capace pentru ele.

This browser does not support the video element.