Cum poți reduce consumul de combustibil cu un singur buton! Nu te costă nimic!

Publicat: 13/08/2023 | 10:56
Cum să reduci consumul de carburant / sursă foto: colaj Pixabay

Te-ai gândit vreodată ce ar trebui să faci, pentru a reduce consumul de combustibil? Este o practică ce poate fi abordată mai ales în timpul verii, când aerul condiționat devine o necesitate. Un singur buton din mașină te-ar putea ajuta să scazi consumul de carburant. Iată mai jos, în articol, detaliile.

Există câteva moduri prin care poți reduce consumul de combustibil, mai ales în timpul verii. În această perioadă a anului, temperaturile crescute din termometre te pot împinge să transformi aerul condiționat într-o necesitate. Însă, sistemul de răcire a aerului consumă, aspect pe care l-ai putea sesiza cu ușurință. De exemplu, dacă efectuezi aceleași drumuri, pe timpul verii, dar alimentezi mai des, unul dintre consumatorii mari ar putea reprezenta aerul condiționat. Însă, cum ai putea să reduci consumul? „Secretul” constă într-un singur buton din mașină.

Sistemul de AC va răci aerul din habitaclul mașinii. Acesta nu va fi circulat, ci doar răcit. Însă, dacă ești interesat de modul în care poți reduce consumul de combustibil, atunci ai putea să renunți la utilizarea aerului condiționat și să activezi butonul de recirculare a aerului. De cele mai multe ori, pe butonul respectiv apare un desen cu o mașină și o săgeată în forma literei „C”.

Vezi și BUTONUL SECRET DIN INTERIORUL UŞILOR MAŞINILOR. NU TOATE AUTOTURISMELE ÎL AU. LA CE SE FOLOSEŞTE, DE FAPT

De ce să utilizezi acest buton pentru recircularea aerului din habitaclu?

Sistemul de climatizare, odată pornit, va consuma mai mult. Motiv pentru care există această opțiune pe care ai putea să o abordezi, dacă vrei să reduci consumul de combustibil. Acest buton pentru recirculare, odată activat, va începe să tragă aerul în sistemul de ventilație și, apoi, să îl propage în habitaclu. În zilele toride, înainte de a pleca la drum, lasă sistemul de recirculare a aerului să funcționeze timp de zece minute. Întregul habitaclu va fi aerisit, în acest mod. Însă, dacă ești adeptul aerului condiționat, trebuie să cunoști faptul că ar putea reduce oxigenul din habitaclu. Se recomandă utilizarea sistemului de recirculare a aerului mai ales atunci când circuli în zone cu aer poluat. De altfel, în zilele răcoroase, poți circula cu sistemul exterior de ventilație pornit, pentru a aerisi habitaclul.

Vezi și UN BĂRBAT DIN BACĂU A FOST PRINS CU UN BUTON SECRET ÎN TORPEDOUL UNUI AUDI. CE AU DECIS INGINERII DE LA RAR BACĂU

Sursă foto: colaj Pixabay