Cum poți pregăti cei mai buni cartofi prăjiți? Secretul pe care doar bucătarii mari îl cunosc
Cartofii prăjiți sunt pregătiți de foarte multe persoane, tocmai de aceea majoritatea consideră că știu deja toate secretele care țin de acest preparat culinar. Totuși, există un mic truc folosit de bucătarii pricepuți cu ajutorul căruia nu veți da greș niciodată.
De multe ori avem parte de surprize neplăcute în momentul în care alegem să pregătim cartofi prăjiți. Aceștia se pot lipi de tigaie sau se pot fărâma, rezultatul nefiind tocmai unul așteptat. De aceea, aducem în atenția tuturor cititorilor un truc simplu pe care bucătarii pricepuți îl folosesc în momentul în care au de pregătit o porție de cartofi prăjiți.
VEZI ȘI: DIETA CU CARTOFI PRĂJIȚI. REZULTATELE SUNT FOARTE RAPIDE
Cum să pregătești corect o porție de cartofi prăjiți
Pentru a obține un rezultat impecabil, va fi nevoie să respectați mai mulți pași și să luați în considerare sfaturile specialiștilor. Veți avea nevoie de cartofi albi, special pentru prăjit, care vor avea un gust mult mai bun decât cei roșii. Înainte de a-i pune la prăjit, trebuie să îi tăiați și să îi spălați de câteva ori pentru a vă asigura că a ieșit tot amidonul din ei. De asemenea, puteți să îi uscați puțin, așezându-i pe câteva straturi de prosoape de bucătărie.
Secretul unor cartofi care nu se lipsesc este sarea. Aceasta trebuie pusă în tigaie înainte de a pune uleiul și lăsată să se coacă timp de 5-10 minute. După aceea, puteți să o îndepărtați cu un prosop de bucătărie uscat și să adăugați uleiul de gătit în tigaia încinsă. Acest truc este util de fiecare dată când doriți să prăjiți ceva, deoarece astfel veți evita fărâmarea sau lipirea de tigaie a preparatelor culinare.
Pentru a te asigura că nu vei rămâne cu niște cartofi cruzi, adaugă un capac deasupra tigăii. În cazul în care optați pentru o porție de cartofi mai crocanți, lăsați focul mediu până când aceștia sunt aproape gata, iar spre final puteți da focul mai mare pentru 2-3 minute.