Diferențele genetice între locuitori ar explica de ce unele țări sunt mai afectate decât altele de pandemia de coronavirus. Este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la Universitatea din Gent (UGent). Studiile specialiștilor belgieni arată că există o legătură evidentă între o anumită genă – ACE1 – și modul în care evoluează maladia COVID-19, potrivit cotidianului belgian Le Soir. Ar fi și cazul României, în care se înregistrează mai puține victime decât în anumite țări occidentale. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă toate detaliile. (VEZI ȘI: Mărturiile tulburătoare ale medicilor români trimiși în spitalele din Italia să trateze bolnavii de coronavirus)
Țările din Europa de Est, precum și țările scandinave, ar fi „favorizate” în lupta cu COVID-19, din punctul de vedere al cercetătorilor belgieni. În țările scandinave, numărul morților este mult mai mic decât media, iar în țările din Balcani, numărul morților este, de asemenea, relativ scăzut. În schimb, COVID-19 a lovit devastator în nordul Italiei, în Spania ori în New York. Provinciile belgiene Limbourg și Hainaut au fost, de asemenea, foarte afectate.
Impactul coronavirusului este determinat de anumite caracteristici genetice, au descoperit cercetătorii de la UGent. Potrivit specialiștilor, cu cât mai mulți cetățeni au polimorfism D al genei ACE1 (polimorfismul fiind variația între indivizi a secvenței de gene), cu atât mai puține decese au fost înregistrate în țara respectivă.
„În general, cu cât mergi mai mult către Europa de Est, cu atât este mai comun polimorfismul D al genei ACE1”, spune profesorul Joris Delanghe, citat de Le Soir. „În același timp, puteți vedea că severitatea epidemiei COVID-19 scade pe măsură ce treci din Europa de Vest către Europa Centrală și de Est„, a mai spus cercetătorul.
Până la 41% dintre diferențele de contaminare între țări pot fi explicate prin frecvența acestui polimorfism specific, au precizat cercetătorii. Oamenii de știință au găsit informații în bazele de date despre frecvența fiecăruia dintre aceste polimorfisme în rândul populațiilor din 25 de țări din Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord. Când au comparat aceste date cu cele de la Universitatea Johns Hopkins cu privire la numărul de infecții și decese în aceste țări, au găsit o asociere evidentă pentru una dintre aceste gene, gena ACE1. (VEZI AICI: Un reputat medic din Franța, declarații terifiante despre COVID-19)
La nivel global, se înregistrează 1.556.926 cazuri confirmate de infecție cu coronavirus, din care 94.940 decese, informează, vineri, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Au fost raportate 84.089 cazuri noi, din care 7.262 decese. Creșteri marcate ale numărului de cazuri au fost înregistrate în Statele Unite ale Americii, Germania, Italia, Spania, Franța, Iran, Turcia, Belgia, Olanda, Marea Britanie, Canada, Brazilia și Rusia.
Situația în Italia: În ultimele 24 de ore au fost raportate 4.204 cazuri confirmate, din care 610 decese. Focarul este localizat în nordul Italiei în regiunile Lombardia, Veneto, Emila Romagna și Piemonte.
Situația în Spania: În ultimele 24 de ore au fost raportate 5.756 cazuri confirmate, din care 683 decese. Regiunile mai afectate sunt Madrid, Cataluna și Castilla La Mancha.
Situația în Germania: În ultimele 24 de ore au fost raportate 10.297 cazuri confirmate, din care 512 decese. Regiunile mai afectate sunt Bayern, Nordrhein-Westfalen și Baden-Wurttemberg.
Situația în Franța: În ultimele 24 de ore au fost raportate 4.286 cazuri confirmate, din care 1.341 decese. Regiunile mai afectate sunt Île de France, Grand Est și Auvergne-Rhone-Alpes.
Situația în Marea Britanie: În ultimele 24 de ore au fost raportate 4.344 cazuri confirmate, din care 881 decese. Regiunile mai afectate sunt London, Midlands și North West.
Situația în Elveția: În ultimele 24 de ore au fost raportate 771 cazuri confirmate, din care 54 decese. Cantoanele mai afectate sunt Vaud, Geneva, Tessin și Zurich.
Situația în Belgia: În ultimele 24 de ore au fost raportate 1.580 cazuri confirmate, din care 283 decese. Regiunile mai afectate sunt Flandra, Valonia și Bruxelles.
Situația în Olanda: În ultimele 24 de ore au fost raportate 1.213 cazuri confirmate, din care 148 decese. Regiunile mai afectate sunt Noord Brabant, Noord Holland și Zuid Holland.
Situația în Austria: În ultimele 24 de ore au fost raportate 117 cazuri confirmate, din care 30 decese. Regiunile mai afectate sunt Viena, Graz și Landeck. (NU RATA: Avem mărturiile exclusive ale unui șofer de TIR care s-a întors din Italia)
Până la data de 9 aprilie ora 13.00 s-au înregistrat 5.202 de cazuri confirmate de infecție cu coronavirus, din care 229 decese, fiind confirmate 344 cazuri noi de infecție cu coronavirus. Persoanele au fost izolate pentru tratament în spital. Se continuă anchetele epidemiologice pentru depistarea și izolarea contacților, precizează CNSCBT.
În afara Chinei continentale au fost raportate până în prezent 1.475.019 de cazuri confirmate, din care 91.604 decese. A fost depășit atât numărul de cazuri confirmate, cât și numărul de decese din China. În ultimele 24 de ore au fost raportate 84.047 cazuri confirmate din care 7.261 decese. În ultimele patru săptămâni, evoluția are un trend ascendent, prin raportarea unor focare de transmitere comunitară în Italia, Franța, Spania, Germania, Statele Unite ale Americii și Iran.
În ultimele 24 de ore, în SUA au fost raportate 33.618 cazuri confirmate, din care 1867 decese. Regiunile mai afectate sunt New York, New Jersey, Michigan, Louisiana și California.
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)