Cum identificati grasimile sanatoase

De: Cancan
Publicat: 30/04/2009 | 00:00

Specialistii va amintesc ca nu toate grasimile sunt daunatoare sanatatii. De fapt, acelea aflate in porumb, nuci, avocado, ulei de masline si fructe de mare pot contribui la prevenirea afectiunilor. Andrei Sion Cele mai multe persoane sunt de parere ca o dieta prea bogata in grasimi poate duce la obezitate sau afectiuni cum ar fi bolile de inima, diabetul si hipertensiunea. Specialistii va amintesc, insa, ca nu toate grasimile sunt daunatoare sanatatii si ca, de fapt, unele pot aduce numeroase beneficii. De aceea, nutritionistii britanici de la site-ul uk.msn.com va dezvaluie cum sa faceti diferenta intre grasimile nesanatoase si cele recomandate organismului. Grasimile monosaturate va pot ajuta sa scadeti nivelul de colesterol rau si sa cresteti concentratia de colesterol bun, iar, in acelasi timp, sprijina scaderea in greutate. Alimentele cele mai bogate in aceste grasimi sunt avocado, urmate de nuci, migdale si fistic. Un tip de grasime monosaturata este acidul oleic, care poate reduce dramatic riscul afectiunilor coronariene. Pentru a beneficia de aceasta substanta, expertii va sfatuiesc sa folositi la gatit ulei de masline sau alte uleiuri sanatoase in loc de unt sau untura. Grasimile polinesaturate, gasite in fructe de mare, porumb, soia, uleiuri din floarea-soarelui, cereale si grane integrale, pot aduce aceleasi avantaje sanatatii ca grasimile monosaturate. In cadrul acestor grasimi intra si acizii grasi omega-3, aflati in somon si alti pesti uleiosi, care pot reduce nivelul de grasime din sange, prevenind astfel afectiunile cardiovasculare. Grasimile saturate gasite in principal in produsele animale, cum ar fi carnea, lactatele si ouale, ridica nivelul de colesterol din sange, contribuie la cresterea in greutate si predispun la boli de inima. Un tip de grasimi foarte daunatoare sanatatii sunt grasimile trans. Acestea se pot gasi in alimentele procesate, cum ar fi prajiturile si majoritatea produselor fast-food. Consumul regulat de grasimi trans poate contribui la dezvoltarea afectiunilor coronariene.