Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit rețeta cartofilor prăjiți perfecți. Crocanți la exterior și moi la interior. Care este, de fapt, secretul acestui preparat, dar și care este modalitatea prin care juratul de la Masterchef îl prepară.
Cartofii prăjiți se află în topul celor mai consumate preparate la români. Ușor de preparat, la îndemâna oricui, acest aliment a creat multe controverse de-a lungul timpului. Există numeroase modalități și feluri în care sunt prăjiți, însă majoritatea românilor încă nu știu trucul secret al bucătarilor pentru a face cartofii crocanți la exterior și moi la interior. Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit tuturor în ce constă reușita acestui preparat.
Cartoful este unul dintre cele mai consumate alimente din Românai și din lume. Sunt versatili, pot fi gătiți în zeci de moduri și în majoritatea rețetelor și se prepară ușor: se spală, se curăță de coajă, se taie felii și se gătesc. Într-una dintre rețele sale de Gyros, Florin Dumitrescu a dezvăluit, printre altele, secretul cartofilor prăjiți perfect: crocanți la exterior și moi la interior. NU RATA: Florin Dumitrescu şi-a găsit… şeful! Cum dictează soția juratului de la Masterchef: „Nu mai am voie să…”
Dacă vreți ca aceștia să-și păstreze o textură crocantă la exterior și moale în interior, Florin Dumitrescu recomandă ca ei să fie prăjiți într-o baie de ulei de floarea soarelui, însă acesta nu trebuie să fie încins. Dimpotrivă, uleiul trebuie să fie ușor rece. Cartofii se adaugă la prăjit și se lasă acolo până când uleiul ajunge la temperatura optimă de prăjit. Totodată, cheful nu se atinge de ei (adică nu îi întoarce în tigaie) până când ei nu sunt perfect gătiți. În acest fel veți obține cartofi prăjiți crocanți la exterior și moi la interior.
”Pregătim tigaia pentru cartofii prăjiți. Avem nevoie de baie de ulei, ulei de floarea soarelui și cartofi. Mie îmi plac foarte mult cartofii tăiați în mână, așa cum bunica obișnuia să taie cartofii pentru prăjit. Uleiul nu trebuie să fie încins. La început, uleiul trebuie să fie ușor mai rece și să ajungă într-o temperatură care să fie optimă pentru prăjire, dar nici nu îi atingem până când ei nu sunt gata. Vom obține un cartof crocant la exterior și moale la interior”, a spus Florin Dumitrescu în rețeta lui.