Sezonul 14 Chefi la Cuțite este gata să ia startul. În doar câteva săptămâni noi concurenți se vor întrece pentru marele premiu. Însă, vă mai amintiți de primul câștigătoar al show-ului culinar? Ei bine, cel care a reușit să îi cucerească pentru prima dată pe jurați cu talentul său a fost Cristi Șerb. Acesta a intrat încrezător în competiție și în cele din urmă a reușit să își adjudece victoria. Cum arată și cu ce se ocupă acesta acum?
Primul sezon Chefi la Cuțite a fost câștigat de Cristi Șerb, în anul 2016. La acea vreme, acesta a reușit să îi impresioneze pe Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu și să pună mâna pe marele premiu. De atunci și până acum, bucătarul a evoluat frumos, iar acum a ajuns să lucreze în bucătăria unui hotel de cinci stele din București.
(CITEȘTE ȘI: Când începe Chefi la Cuțite, sezonul 14. Antena 1 tocmai a făcut anunțul!)
Așa cum spuneam, după experiența Chefi la Cuțite, Cristi Șerb și-a continuat drumul în lumea gastronomiei. Acesta a învățat, a evoluat, iar acum a ajuns Executive Chef la Marmorosch Bucharest, un hotel de cinci stele din Capitală. Aici, bucătarul pregătește preparate delicioase pentru clienții săi, dar nu uită nici de sustenabilitate.
„Direcția noastră este clară și sustenabilitatea este esențială în ecosistemul nostru, pentru că suntem mari susținători ai colaborării cu furnizorii locali și încercăm să ne aprovizionăm cât mai mult cu ingrediente locale, de la legume rădăcinoase la carne. Fiecare preparat este o ocazie de a susține producătorii români și de a oferi oaspeților noștri o experiență memorabilă”, a declarat Cristian Șerb, Executive Chef Marmorosch Bucharest.
Deși acum este un chef de succes și mulți sunt cei care își doresc să îi deguste preparatele, Cristi Șerb nu a uitat de experiența Chefi la Cuțite și de lucrurile pe care le-a învățat de la cei trei jurați. Fiecare dintre ei l-a învățat ceva special, iar Cristi Șerb este recunoscător pentru tot.
„Pe parcursul emisiunii simt că am evoluat foarte mult. Am avut ca inspirație stilul chefilor și încă de la început mi-am spus că indiferent de ce se va întâmpla în concurs, important e să învăț ceva de la ei, să profit de această ocazie și să rămân cu câte ceva de la fiecare dintre ei.
De la chef Cătălin am învățat că bucătăria este muncă, pentru a reuși trebuie să muncești și să te implici. Chef Florin spune că bucătăria este o artă, că în bucătărie există ingrediente și gusturi și că totul depinde de tine cum le combini. Bucătarul este asemenea unui pictor, doar că în loc de culori, se folosește de ingrediente și gusturi pentru a-și realiza tabloul.
Chef Sorin Bontea este un profesionist care m-a învățat multe. Că trebuie să faci lucrurile cum sunt scrise, ca la carte, indiferent de situație, că în farfurie nu trebuie să ai doar plating, ci și gust, consistență și culoare”, spunea Cristi Șerb.
(VEZI ȘI: Mihai Găinușă și Oana Paraschiv au bătut palma cu Antena 1. Apar în noul sezon Chefi la Cuțite)