Mii de ouă pleacă zilnic de la o fermă din Mehedinţi, din localitatea Bistriţa, către marile supermarketuri, în aceste zile când de pe mesele românilor nu vor lipsi în ziua de Paşte. Se lucrează la foc continuu aici pentru a onora toate comenzile. Din cele două hale ale fermei, unde sunt aproximativ 18.000 găini, ies zilnic 16.000 de ouă.
Angajaţii fermei de găini ouătoare din localitatea Bistriţa abia fac faţă comenzilor. Este forfotă mare aici pentru a servi toţi clienţii care primesc aceste ouă din ferma din Mehedinţi.
„Acum transportăm prima comandă către marketurile mici, după care încărcăm şi ducem la marketurile mai mari, Motru, Târgu Jiu şi după continuă pe parcursul zilei de azi”, spune un angajat.
De aici, din acestă hală, pleacă zilnic 8.000 de ouă. Preţul de la producător porneşte de la 35 de bani. (VEZI ȘI: FERMIERII DIN DOLJ ȘI-AU „ANGAJAT” BONDARI CARE MUNCESC 12 ORE PE ZI ÎN SOLARII)
Cornel Stroescu este unul dintre cei mai mari fermieri din Mehedinți. A ales avicultura, pentru că în Mehedinti nu există ferme de păsări, ci mai mult de porci sau vaci de lapte. Spune că ouăle produse aici fac diferenţa pe piaţă.
„Dacă cumpăraţi ouă din import şi ouă de la firma noastră o să vedeţi mare diferenţă. Pentru că noi folosim cerealele pe care le producem la ferma vegetală, nu folosim medicamente, costurile sunt mai mari, găinile crescute la sol. E clar, la o astfel de hală, la înălţimea pe care o avem, polonezii cresc 45.000, noi 8.500”, spune Cornel Stroescu, producător.
„În general, produsul nostru este cunoscut pe piaţă de către clienţii locali unde avem marfa expusă şi în principiu este foarte căutat. Colaborăm cu marketurile din Târgu Jiu, Mehedinţi, din zonă, nu putem asigura capacitatea de vânzare pentru alte zone”, explică și Valentin Tănase, director fermă. (VEZI AICI: EXISTĂ UN SAT DIN ROMÂNIA UNDE TINERELE ÎNVAŢĂ SĂ FIE GOSPODINE. ŞCOALA DE NEVESTE)
Ferma de găini ouătoare de la Bistriţa este una modernă, dotată cu tehnologie de ultimă generaţie şi amenajată după cerinţele Uniunii Europene. Totul este automat. Hrănirea, curățirea, dozarea, dotarea cu apă, efectiv tot ce se poate a fost computerizat.
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.