O nouă atracție în România! Turiștii sunt invitați să experimenteze atmosfera dintr-o cafenea de sare. Cum este să îți savurezi cafeaua într-un munte de sare? Locația se află la doar două ore de mers cu mașina de București.
Salina Ocnele Mari din Vâlcea și-a luat prin surprindere turiștii cu un nou concept. Românii sunt invitați să încerce cafeaua la sare, o reinterpretare a celebrei cafele turcești. Noua cafenea este situată în inima muntelui de sare și le promite curioșilor o experiență inedită.
Salina din Vâlcea este un magnet pentru turiști, indiferent de sezon. Mai exact, oamenii sunt atrași de mediul în care temperatura este constantă, în jur de 13-15 grade Celsius. Românii de pretutindeni aleg să viziteze muntele de sare cu scopul de a beneficia de aerosolii naturali de clorură de sodiu. Astfel, vizita la salină devine o experiență relaxantă și benefică pentru sănătate.
Citește și: CÂT COSTĂ CEA MAI SCUMPĂ CEAŞCĂ DE CAFEA DIN LUME? SE GĂSEŞTE ŞI ÎN ROMÂNIA
Acum, reprezentanții minei de sare au vrut să-și ia prin surprindere vizitatorii. Se pare că ideea de a introduce cafeaua la sare a fost inspirată de dorința de a oferi ceva cu totul unic turiștilor, notează jurnaliștii de la Agerpres.
Salina Ocnele Mari atrage în medie între 500 și 700 de turiști zilnic, chiar și în extrasezon, atunci când numărul vizitatorilor scade. Prin introducerea noului element culinar, reprezentanții minei vor să adauge un plus inedit experienței oferite de salină.
Societatea Naţională a Sării – SALROM a deschis în decembrie 2023, în Salina Ocnele Mari, o cafenea cu totul deosebită. Turiștii își pot savura de atunci cafeaua într-un mod cu totul aparte. Așa zișii „barista” care prepară cafeaua la sare sunt minerii salinei. Aceștia au depins „arta cafelei” şi au ales să o împărtășească cu turiștii care doresc să descopere sau să redescopere gustul cafelei clasice, pregătite la ibric.
Salina de la Ocnele Mare, județul Vâlcea, se întinde pe o suprafaţă amenajată pentru vizitare de 40.000 de metri pătraţi. Mai mult, aici, turiștii se pot bucura de un patinoar, mini-terenuri de sport, restaurant, expoziţii de artă şi chiar de o biserică, acolo unde se ţin slujbe în fiecare zi de duminică.
În această perioadă, mina de sare este deschisă zilnic până la ora 16.30, excepție făcând zilele de luni şi marţi. Accesul în salina vâlceană se face doar cu autobuzul, acesta plecând o dată la fiecare 30 de minute.