Au apărut primele imagini cu femeia și bărbatul perfect. Cei mai frumoși oameni de pe planetă au fost creați de inteligența artificială. Sursele de inspirație au fost imagini deja existente în mediul online.
Imaginile AI cu bărbați și femei au fost create printr-o tehnică ce se numește engagement analytics. Procesul se bazează pe analiza interacțiunilor utilizatorilor de internet cu conținutul postat online. Concret, tehnologia a luat în considerare cele mai apreciate și urmărite postări de pe rețelele de socializare.
CITEȘTE ȘI: CE ESTE CHATGPT ȘI CUM POȚI FACE BANI CU NOUA APLICAȚIE LANSATĂ DE OPENAI
Bulimia Project, un grup de activiști care monitorizează tulburările de alimentație, a verificat rezultatele oferite de AI și a avertizat că acestea sunt „în mare parte nerealiste” în ceea ce privește felul în care a fost reprezentat corpul uman.
Inteligența artificială pare să prefere femeile cu părul blond, ochii căprui și pielea măslinie, în timp ce bărbații „ideali” au părul șaten, ochii căprui și pielea măslinie. Activiștii au descoperit că imaginile generate de AI și inspirate din cele postate pe rețelele sociale erau „mult mai sexuale” decât cele care erau publicate de oameni reali pe internet.
„Considerând că rețelele sociale folosesc algoritmi bazați pe conținutul care atrage cele mai multe priviri, este ușor de ghicit de ce imaginile AI au ieșit mai sexuale”, a spus Bulimia Project.
Mai mult de două treimi dintre americani sunt îngrijoraţi de efectele negative ale inteligenţei artificiale şi 61% cred că ar putea ameninţa civilizaţia. Legislatorii şi companiile de inteligenţă artificială sunt, de asemenea, îngrijoraţi: CEO-ul OpenAI, Sam Altman, a declarat marţi, în faţa Congresului SUA, exprimându-şi îngrijorarea cu privire la potenţiala utilizare abuzivă a tehnologiei şi a solicitat reglementări.
„Preocupările sunt foarte legitime, dar cred că ceea ce lipseşte din dialog în general este de ce facem asta în primul rând? AI va creşte calitatea vieţii oamenilor şi îi va ajuta pe oameni să fie mai competenţi şi mai eficienţi”, a spus Sebastian Thrun, profesor de informatică la Stanford, care a fondat Google X.