Cum ar trebui așezate alimentele în frigider, pentru a nu se strica. Ce nu se pune niciodată în rafturile din ușa electrocasnicului
Există câteva trucuri care ar putea fi luate în considerare, atunci când aranjezi alimentele într-un frigider. Pentru a nu se altera, specialiștii recomandă ca unele produse alimentare să fie puse direct pe rafturile din frigider și nu în cele din ușa aparatului electrocasnic. Iată mai jos, în articol, detaliile.
Alimentele ar trebui poziționate într-un anumit mod, în frigider, pentru a nu se altera. Specialiștii recomandă ca depozitarea acestora să fie efectuată corespunzător, pentru că, în caz contrar, ar putea să pună sănătatea în pericol. De exemplu, laptele nu ar trebui să stea în rafturile din ușa frigiderului. Există și o explicație pentru acest aspect. Specialiștii susțin că laptele ar trebui să fie depozitat la o temperatură constantă de 7 grade Celsius, pentru a nu se strica. Deși ar putea fi o comoditate amplasarea cutiei de lapte în raftul ușii, specialiștii recomandă să fie pus mai în interior. Compartimentele frigiderului pot avea temperaturi diferite, motiv pentru care este recomandată această soluție.
Unde se depozitează alimentele în frigider, pentru a nu se strica
De asemenea, atenția trebuie îndreptată și către depozitarea ouălor. Precum și în cazul anterior, acestea nu ar trebui depozitate în raftul din ușa aparatului electrocasnic. Specialiștii recomandă să fie depozitate în sertarul din interiorul frigiderului. Totodată, în rafturile ușii frigiderului ar putea fi depozitate băuturi acidulate, apă și sosurile. De asemenea, tot aici poate fi depozitat laptele vegetal.
În spațiul în care sunt depozitate ouăle pot fi puse și dulciurile, untul și margarina. Pe raftul din interior, unde este depozitat laptele, poate fi pus și iaurtul. Specialiștii recomandă ca mezelurile să fie poziționate pe cel de-al doilea raft din frigider. De asemenea, carnea și peștele pot fi depozitate pe raftul din sticlă, în partea interioară.
Sursă foto: Pexels