Preparatele tradiționale românești sunt din ce în ce mai mult pe placul cetățenilor străini, însă nu același lucru se poate spune și despre o tânără din Maroc. Aceasta a încercat mai multe feluri de mâncare – ciorbă de burtă, mici, tochitură și sarmale, însă doar trei dintre ele i-au plăcut. Reacția ei s-a viralizat pe social-media.
Tânăra din Maroc a stârnit în mediul online un val de reacții, după ce a publicat un videoclip în care testează câteva preparate tradiționale: mici, ciorbă de burtă, sarmale și tochitură. După ce și-a comandat felurile de mâncare, înainte de a începe să mănânce, creatoarea de conținut s-a îmbrăcat într-un tricou al echipei Naționale de fotbal a României: ”Astăzi mâncăm preparate românești. Să începem cu sarmale.”
Fiind prima dată când încearcă astfel de preparate, tânăra s-a declarat cucerită de gustul sarmalelor cu smântână: ”Sunt atât de bune. Să încercăm cu sosul de smântână. 10 din 10”, a spus influencerița. Nu rata: Cum a reacționat acest turist din SUA, după ce a mâncat sarmale în București, pentru prima dată: „So i got this thing called sărmăluțe”
Următorul preparat a fost ciorba de burtă. Încă de la prima gură, tânăra a rămas dezamăgită de gustul ciorbei, dar și de textura cărnii: ”Să continuăm cu ciorba de burtă. Ce este asta? Nu-mi place. Ce este chestia asta albă? Sincer, este atât de moale și de gumoasă. Nu-mi place. Nota: doi din zece”, a spus tânăra.
În ceea ce privește gustul micilor, tânăra din Maroc a împărtășit părerea sa, explicând că este de-a dreptul impresionată de gustul acestora: ”Să continuă cu mici sau mititei. Acum și cu sosul. Sunt atât de buni! Îmi plac! Zece din zece”
La final, tânăra a avut o reacție de mulțumire deplină. În timp ce gusta din tochitură și le explica internauților cât de bună este combinație dintre mămăligă, brânză și cârnăciori, influencerița aproape că a terminat întrega porție de mâncare. Se poate spune că tochitura a fost preparatul ei favorit: ”Deci, nu în ultimul rând, tochitura. Asta e atât de buna! Amestecul de mămăligă, brânză, ou și cârnați. 10 din 10. Mă doare stomacul. Am mâncat asta în mai puțin de două minute. Deci asta a fost. Mi-au plăcut foarte mult preparatele românești. Ce ar trebui să încerc în continuare?”, a mai spus tânăra. Vezi și: Cât costă să iei masa în capitala Bulgariei comparativ cu Bucureștiul. Prețurile la restaurantele de lux sunt mai mici